02. december 2019 - Året der gik og året, der kommer

Året der gik og året, der kommer - Martin Lavesen, DLA Piper


Endnu et år går på hæld, og et nyt er på vej. Traditionen tro har vi på K-News spurgt branchens beslutningstagere, hvordan de ser på året der gik, og hvad deres forventninger er til året, der kommer. 


Hvad var for dig det vigtigste, der er sket i den juridiske verden i 2019?

"På den globale scene har den igangværende handelskrig mellem USA og Kina, situationen i Hong Kong, problemer med Paris-aftalen, udfordringer med Brexit og cyper-angreb fyldt i 2019 – også i den juridiske verden.

På den hjemlige scene har fokus særligt været på teledata-skandalen og Britta Nielsen-sagen, der begge påvirker tilliden til staten. Forliget i sagen om udbytteskat har nok også givet rystelser i danskernes forståelse af retssikkerhed.

Vi har også set – og det kommer nok til at fortsætte – ad hoc lovgivning som følge af specifikke opståede situationer som f.eks. lejestigninger ved forbedringer eller skærpelse af ledelsesansvar i finansielle virksomheder efter hvidvask-sager.

Dertil kommer også norske Schjødts indtog i Sverige, som varsler et skandinavisk advokatkontor af et vist format. Som Danmarks eneste globale advokatvirksomhed ser vi selv stor værdi i at kunne rådgive gnidningsfrit på tværs af landegrænser."

 

Hvad tror du kommer til at præge den juridiske branche 2020?

"Dagsordenen næste år vil indeholde flere forskellige temaer. Vi tror, at vi fortsat vil se omrokering mellem de store advokatvirksomheder, og der vil fortsat være unge advokater, der ønsker at prøve sig selv af som selvstændige.

Vi forventer også en fortsat professionalisering af indkøb blandt de største forbrugere af advokater, hvilket vil skabe en rotation af disse kunder blandt de store advokatvirksomheder. Som konsekvens vil vi se et øget prispres og krav om fixed fees på mange ydelser.

Vi regner også med, at den øgede konkurrence fra andre rådgivergrupper vil fortsætte, f.eks. på ESG-området og M&A-arbejde. Vi har allerede set meget tydelige udmeldinger fra flere af de store revisionshuse om, at de søger at levere juridisk rådgivning.

Herudover forudser vi, at legal tech-løsninger i højere grad end vi ser i dag vil blive en del af hverdagen. Vi kommer til at forholde os til, hvorledes dette vil præge vores rådgivning, herunder også i et advokatetisk lys. Og så håber vi på en fortsat god indtjening."

Del

Året der gik og året, der kommer - Martin Lavesen, DLA Piper


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak