Skrevet af Rasmus Hylleberg


2017 har været et år præget af fuld fart og stærk vækst hos Kammeradvokaten / Advokatfirmaet Poul Schmidt, der bl.a. fik titlen som Danmarks største advokathus og tæller i dag 543 medarbejder. Managing partner Tomas Ilsøe Andersen har haft travlt i 2017, og her giver han sit bud på, hvad der har præget året der gik, og så kigger han frem mod de spændende tendenser, som han mener kommer til at præge 2018.

 

Hvad vil du fremhæve som det mest interessante, der er sket i den juridiske verden i 2017?

"2017 slog for alvor fast, at det er blevet et centralt konkurrenceparameter, at vi kan skabe værdi for kunderne ved hjælp af ny teknologi og digitale løsninger, der kan lette deres daglige arbejde. I løbet af året kom vi selv godt i gang med dette. Vi gjorde os en masse vigtige erfaringer med at gennemføre digitaliseringsprojekter og fik lanceret flere løsninger, som blev taget godt imod af kunderne.

Som firma fik vi for alvor rykket vores mindset et stort skridt over mod den innovativt tænkende organisation. Vores medarbejdere bidrager løbende med nye ideer til digitale løsninger, og vi tager godt imod dem alle og vurderer deres potentiale. Vi erfarede i årets løb, at netop denne opbakning er altafgørende for, at vi kan rykke os teknologisk set. De gode ideer og løsninger findes rundt omkring på vores kontorer hos dem, der sidder med fingrene i det juridiske maskinrum i det daglige."Hvad ser du frem til som det mest spændende i 2018?

"Vi så i 2017 kun den spæde start på digitalisering i advokatbranchen. Og der er ingen tvivl om, at udviklingen vil tage endnu mere fart i 2018. Vi vil formentlig se mange nye teknologiske løsninger skyde frem rundt omkring. Der kommer sikkert endnu flere spillere på banen – ikke kun fra advokatbranchen men formentlig også små start-up-virksomheder, der ser nye muligheder for at komme ind på markedet.

I 2017 gjorde vi os selv nogle vigtige erfaringer, som betyder, at vi kan være endnu skarpere i det kommende år, når vi tilbyder flere nye digitale løsninger på juridiske opgaver. Teknologien giver os helt nye forretningsmæssige muligheder, og betyder at vi skal revurdere, hvad der skal ligge i advokatrollen. Det juridiske rugbrødsarbejde vil forsvinde mere og mere år for år. Noget af dette vil vi se ske i 2018. Til gengæld vil vi bevæge os over imod nye forretningsmodeller, hvor teknologi vil indgå naturligt som en del af paletten. Som advokater skal vi til gengæld fremover koncentrere os om den virkelige komplekse rådgivning.

Del

"Vi så i 2017 kun den spæde start på digitalisering i advokatbranchen" - Tomas Ilsøe Andersen


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder