Af Rasmus Lehmann Hylleberg19. december 2019 - Kommentar

Advokat til Berlingske: De unge har fået nok


I en kommentar i dagens Berlingske langer advokat hos Sandager Advokater Leif Donbæk ud efter advokatbranchens arbejdsforhold. De gældende strukturer får hans egen generation til at forlade branchen, siger han.


"Den nyeste tendens, jeg ser, er eksempelvis, at større virksomheder simpelthen bare opsiger lønmodtageren, når vedkommende glædestrålende fortæller om graviditeten, og derefter i fratrædelsesaftalen blot uopfordret betaler ni måneders løn, eller hvad de nu engang vurderer, at procesrisikoen ville være ved Ligebehandlingsnævnet."

Sådan siger advokat Leif Donbæk i en kommentar i dagens Berlingske, hvor han langer kraftigt ud efter de store advokatbranchens arbejdsstrukturer. 

Ifølge Leif Donbæk oplever han på månedsbasis, at samarbejdspartnere, bekendte og kollegaer fra andre kontorer forlader branchen til fordel for et job andetsteds med mindre løn og mere frihed. 

For der er ifølge Leif Donbæk ved at ske et skifte, hvor en hel generation af unge advokater vægter frihed højere end løn, og i hans optik er det særligt mændene, der ikke længere vil acceptere de, ifølge ham, snævre muligheder for at få barsel og et fleksibelt arbejdsmiljø. 

"Min generation gider ikke finde sig i det. Vi forstår ikke nødvendigheden af at ofre vores liv på virksomhedens alter, når vi kan få samme arbejdsopgaver til 20 pct. mindre i løn og med 35 pct. mere frihed hos konkurrenten. (...) Det kan godt være, at penge og job var alt for vores forældres generation, men vi ønsker at kunne huske navnet på vores børn og ikke blot telefonnummeret på dets au pair", siger han til Berlingske.

K-News er i kontakt med flere advokathuse for at få et svar til Leif Donbæks kommentar i Berlingske.

Del

Advokat til Berlingske: De unge har fået nok


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak