24. januar 2023 - Trivsel

Podcast: 'Magtens Tredeling', ep. 8.6 - Tabuet om den rigtige advokat


Vi er slet ikke færdige med at tale om arbejdsmiljø og trivsel i advokatbranchen, lyder det fra Djøf Advokat, der sparker 2023 i gang med at sætte fokus på alle de ting, som advokaterne ikke tør tale om - trivsel, stress, mental sygdom og ønskerne til et andet arbejdsliv.

Tekst og foto: Rasmus Lehmann Hylleberg

Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.



Rasmus Thingholm siger det igen og igen - den danske advokatbranche gør ikke nok for at nytænke rammerne for de af landets advokater, der allerede er eller måske er på vej til at køre fast i kravene og forventningerne til deres ydeevne. 

Som formand for Djøf Advokat har han, siden han trådte til i januar sidste år, været en tydelig stemme i debatten om arbejdsmiljø og trivsel blandet foreningens medlemmer i advokatbranchen. Men kampen for bedre rammer for landets advokater er først lige begyndt, mener han. For selvom der er sket meget ude i branchen, når det kommer til blandt andet work life balance og barselsvilkår, så er der fortsat lang vej, før man har knækket koden, lyder det.

Derfor inviterer Djøf Advokat - i samarbejde med Karnov - advokatbranchens aktører til en storstilet debat aften i Folketeateret torsdag aften under overskriften 'Advokatbranchens tabu og forandring'. Målet er at få sat spot på alle de problematikker, der ikke bliver italesat i hverdagen, fortæller han i det nyeste afsnit af podcasten 'Magtens Tredeling'.

"Hvis jeg skulle være lidt fræk, så gør vi det (arrangerer arrangementet om tabuer, red.), fordi der ikke er andre, der gør det. Jeg synes godt, man kan sige, at vi er lidt i en brydningstid lige nu i advokatbranchen - det så vi blandt andet med den her brancherapport, 'Fremtidens Jurist', (...) der viste, at der er øgede krav til work life balance og fleksibilitet. Så jeg tror, tiden er moden til, at vi også tør tale om de svære ting," siger han.

 

Definition af den 'rigtige advokat'

Ifølge Rasmus Thingholm handler det blandt andet om diskussionen om, hvad der definerer en 'rigtig' advokat. Altså hvad der skal til, før man i branchen bliver anerkendt som en rigtig advokat. 

"Det er jo et performancemiljø, hvor det er kendt, at man skal lægge mange timer, der er hårdt pres, korte deadlines, mange leverancer. Selvfølgelig er det jo også et super spændende job, det er udfordrende, og det er nok også derfor, der er så mange, der vælger den til", siger han og uddyber:

"Men det er klart, at med den måde at arbejde på, og hvis man ikke får mulighed for at restituere og reflektere over de ting, man laver, fordi man hele tiden har travlt, jamen så kan vi jo se på tallene, at der desværre er mange, der bliver ramt af stress, angst og depression sågar. Så derfor er der en masse ting i branchen, som jeg synes, der bliver lagt en dæmper på." 

Du kan lytte til hele interviewet i ovenstående player eller finde afsnittet af 'Magtens Tredeling', hvor du finder dine podcasts.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak