Skrevet af Rasmus Hylleberg


Der er fart på den teknologiske udvikling, og den danske advokatbranche er flere steder i fuld gang med at afsøge teknologiernes muligheder.

Horten går nu sammen med Danmarks største startup community, Symbion, i et ønske om at skabe endnu bedre rammer for danske iværksættere.

Fredag den 9. februar 2018 flytter et team af jurister fra Horten Advokatpartnerselskab og fire udvalgte startups sammen i Horten CoLab, som er et nyt kontorfællesskab hos Symbion på Østerbro, der i forvejen huser et af Danmarks stærkeste iværksættermiljøer.

Horten CoLab er resultatet af et samarbejde mellem Horten og Symbion, hvor Horten stiller et team af juridiske eksperter til rådighed for startup-virksomhederne. Hortens primære mål med samarbejdet er at sikre de udvalgte tech startups fremgang og vækst gennem tæt samarbejde, juridisk indsigt og en løsningsorienteret tilgang til deres udfordringer. Og dermed forhåbentligt bidrage til, at Danmark kan indtage førerpladsen som et af de bedste steder i verden for startups.

Tættere samarbejde mellem jurister og techfolk

Med det nyindrettede kontor placeres jurister og virksomheder helt tæt på hinanden og får dermed nem adgang til at udnytte den synergi og videndeling, det åbner op for. Juraen er typisk en jungle at finde rundt i for de techtunge startups – og ofte noget, som bliver tænkt ind for sent i processen. Ved at sidde rent fysisk i samme lokale som de juridiske eksperter får selskaberne nu mulighed for kvalificeret og lynhurtig sparring på de juridiske og kommercielle udfordringer, de løbende støder på.

Kontorfællesskabet betyder, at vi kommer til at sidde helt tæt på de innovative virksomheder, der arbejder med alt fra Virtual Reality til kunstig intelligens og blockchain

Ifølge Finn Schwarz, managing partner i Horten, er der ingen tvivl om, at det er win-win for alle involverede parter:

"Vi er utroligt glade for samarbejdet med Symbion og stolte af Horten CoLab. Kontorfællesskabet betyder, at vi kommer til at sidde helt tæt på de innovative virksomheder, der arbejder med alt fra Virtual Reality til kunstig intelligens og blockchain. Når vi sidder fysisk sammen med virksomhederne, får de direkte adgang til at sparre og udvikle deres forretning bedst muligt. Samtidig vil det selvfølgelig også gøre vores jurister endnu bedre til at give klare svar og rådgivning i et erhvervsliv, hvor det gælder om at være på forkant med den teknologiske udvikling og forstå og udvikle kundernes fremtidige behov."

Bred juridisk sparring

Ud over virksomhederne i Horten CoLab vil Hortens advokater også stå til rådighed for de øvrige 300+ virksomheder hos Symbion og de startups, der deltager i et af Acceleraces accelerationsprogrammer. Samarbejdet skal også komme det øvrige startup miljø til gode igennem en række faglige events på Symbions øvrige lokationer i København og hos Horten i Hellerup.
Om samarbejdet siger Symbions direktør Peter Torstensen:

"Jura er et fundament for opbygningen af nye virksomheder og bliver ofte underprioriteret, hvilket kan få store konsekvenser for virksomheden og iværksætteren. Og betydningen af jura er blot blevet endnu større med nye teknologier, som for eksempel kunstig intelligens, som skaber nogle unikke muligheder for startups, men også en masse spørgsmål og potentielle pitfalls der kan ende med at slå selv den bedste ide og virksomhed ihjel. Samarbejdet med Horten er derfor en stor styrke både for de enkelte startups og for hele Symbions startup community".

Del

Advokater fra Horten flytter ind i nyt startupfællesskab


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder