Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg13. januar 2020 - Seneste nyt

Advokatfirmaernes legaltech-satsninger kan være på kant med loven


Når landets advokathuse investerer i udvikling af legaltech-løsninger, så kan det være på kant med retsplejeloven, siger professor Mads Bryde Andersen i dagens Finans.


Mens flere og flere advokathuse investerer i digitale løsninger og lancerer egne legaltech-produkter, så kan denne udvikling være på kant med den danske retsplejelov.

Sådan siger professor ved Københavns Universitet Mads Bryde Andersen i dagens udgave af Finans

Ifølge Mads Bryde Andersen kan de nye forretningsgange og investeringer i digital udvikling være en overskridelse af retsplejelovens §124 stk. 2, der foreskriver, at "et advokatselskab må alene have til formål at drive advokatvirksomhed."

"Retsplejeloven foreskriver, at advokatselskaber skal drive ”advokatvirksomhed”. Dermed er det forbudt for advokater at drive al mulig anden virksomhed inden for rammerne af et advokatselskab - f.eks. udvikling af it-løsninger med henblik på salg," siger Mads Bryde Andersen til Finans.

Du kan læse hele artiklen fra Finans HER (betalingsvæg) eller lytte med, når vi på K-News tager emnet op i vores ugentlige podcast, Magtens Tredeling, som vender tilbage i starten af februar.

Del

Advokatfirmaernes legaltech-satsninger kan være på kant med loven


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak