13/01/2020 - Seneste nyt

Advokatfirmaernes legaltech-satsninger kan være på kant med loven


Når landets advokathuse investerer i udvikling af legaltech-løsninger, så kan det være på kant med retsplejeloven, siger professor Mads Bryde Andersen i dagens Finans.

Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg


Mens flere og flere advokathuse investerer i digitale løsninger og lancerer egne legaltech-produkter, så kan denne udvikling være på kant med den danske retsplejelov.

Sådan siger professor ved Københavns Universitet Mads Bryde Andersen i dagens udgave af Finans

Ifølge Mads Bryde Andersen kan de nye forretningsgange og investeringer i digital udvikling være en overskridelse af retsplejelovens §124 stk. 2, der foreskriver, at "et advokatselskab må alene have til formål at drive advokatvirksomhed."

"Retsplejeloven foreskriver, at advokatselskaber skal drive ”advokatvirksomhed”. Dermed er det forbudt for advokater at drive al mulig anden virksomhed inden for rammerne af et advokatselskab - f.eks. udvikling af it-løsninger med henblik på salg," siger Mads Bryde Andersen til Finans.

Du kan læse hele artiklen fra Finans HER (betalingsvæg) eller lytte med, når vi på K-News tager emnet op i vores ugentlige podcast, Magtens Tredeling, som vender tilbage i starten af februar.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak