Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg - Foto: Shutterstock


Der bliver stadig investeret rigtig mange penge i nye digitale løsninger, men i England ser tendensen ud til at have tabt pusten. Ifølge en ny rapport fra HSBC viser, at andelen af advokathuse i UK, der ønsker at bruge mindst 5% af deres omsætning på investeringer i ny teknologi er faldet fra 75% i 2017 til 27% i 2019.

Det skriver legaltechnews.com.

Ifølge innovationschefen hos det internationale advokatfirma Fish & Richardson Beau Mersereau skal en af årsagerne findes i mængden af investeringer de sidste tre år, som for mange advokathuse har været enorm. Behovet for ny teknologi er dog ikke så udbredt længere, mens det måske mere handler om opdatering af allerede implementeret software.

En anden tendens kan ifølge Beau Mersereau være det faktum, at flere og flere advokathuse forpligter sig til cloud-services og SaaS-systemer, hvor de enkeltstående investeringer i særskilte programmer er erstattet af abonnementstjenester, som vi kender det herhjemme fra bl.a. Contractbook, Archii osv. 

 

Kunden over cybersikkerhed

Rapporten viser også en tendens, der peger på, at øget konkurrence har ændret investeringsmål for mange advokathuse. I samme rapport fra 2018 pegede 84% af respondenterne på, at særligt cybersikkerhed var en topprioritet i forhold til investeringer i ny teknologi. Men den nye rapport viser, at 44% af respondenter i indeværende år har fokuseret på investeringer i de såkalde client collaboration tools.

”Du skal være på forkant med klientsamarbejde for at sikre dig, at du forbliver så konkurrencedygtig, som du kan være og at du bibeholder din plads i markedet,” siger Chloe Clift, der er chef for HSBC's commercial banking til legaltechnews.com, og supplerer med eksemplet med virksomheder, der anvender løsninger, der hjælper med at øge prisforudsigeligheden og gennemsigtigheden.

Del

Advokatfirmaers investeringer i ny teknologi har tabt pusten


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak