Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg17. april 2020 - COVID-19

Advokatrådet glæder sig over genåbning af retterne


Genåbningen af retterne rundt omkring i landet kan få stor betydning for alle de retssager, der den sidste halvanden måned er blevet udsat.


Danmark er så småt på vej tilbage efter den massive nedlukning af samfundet, og det betyder nu, at også retssalene åbner igen. Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse:

”Domstolene opfordres derfor til at genåbne med henblik på hurtigst muligt at kunne gennemføre flest mulige sager. Samtidig vil Familieretshuset åbne for gennemførelse af børnesamtaler og overvåget samvær som helt specifikke børnerelaterede kritiske aktiviteter", lyder det.

Ud over retterne skal der, når det vurderes at være sundhedsmæssigt forsvarligt, påbegyndes gradvis indkaldelse til afsoning. De nærmere rammer for en ansvarlig genåbning skal aftales i et sektorpartnerskab, står der videre i pressemeddelelsen.

Genåbningen glæder formand for Advokatrådet, Peter Fogh, for det betyder, at der nu kan gøres noget ved de mange retssager, som har ligget stille.

”Retssystemet har været frosset mere eller mindre ned, og mange borgere og virksomheder afventer at få nogle sager behandlet og dermed nogle helt afgørende svar, så de kan komme videre i livet. Det er meget positivt, at man fra politisk side har erkendt vigtigheden af, at retssystemet skal prioriteres som noget af det første i genåbningen blandt de mange funktioner i samfundet, som politikerne har skullet forholde sig til. Det er godt for vores retssikkerhed, at vi nu igen får skub i de mange sager”, siger Peter Fogh.

Domstolsstyrelsen har oplyst til Ritzau, at de genåbner den 27. april og forventer at kunne gennemføre op imod 75 pct. af alle sager.

”Vi vil fra Advokatrådets side følge, hvordan den præcise tilrettelæggelse af genåbningen bliver, og hvilke rammer domstolene skal arbejde under, så vi sørger for, at der bliver sat så meget gang i sagsbehandlingen, som det overhovedet er muligt og forsvarligt. Der skal ikke være tvivl om, at vi fra advokaternes side vil være meget fleksible”, siger Peter Fogh.

Del

Advokatrådet glæder sig over genåbning af retterne


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak