Skrevet af Rasmus Hylleberg


I weekenden skød Danske Advokater og det globale iværksætterforum Rainmaking Innovation gang i en 48 timers legaltech hackathon. Arrangementet havde til formål at skabe nye digitale løsninger for nogle af advokatbranchens udfordringer og eksisterende arbejdsgange. 

Flere end 100 advokater, softwareudviklere, designere forretningsfolk blev samlet i teams, og skulle her give deres bud på, hvordan nye digitale løsninger kunne se ud. 

Koblingen af forskellige faggrupper er essentiel i ønsket om at forny sig. Det mener formand for Danske Advokater og partner hos Gorrissen Federspiel, Lotte Eskesen.

"Som advokater har vi én bestemt arbejdsform, mens f.eks. softwareudviklere har en helt anden - når man så arbejder intensivt sammen i 48 timer, så er det utrolig inspirerende at blive påvirket af hinandens arbejdsmetoder og tankevirksomhed," siger hun. 

 

Antihvidvaskning, know your rights og et opgør med bureaukratiet omkring retshjælp

Vinderen af hovedpræmien på 25.000 kr. blev en antihvidvask-løsning, der gør det nemt at indhente de nødvendige informationer for at overholde de nye hvidvaskregler.

Derudover vandt den bedste demo 5.000 kr. for en compliance-løsning, der via blockchain-teknologi øger adgangen til indsigt i den enkelte borgers rettigheder. Den mest innovative løsning blev ligeledes belønnet med 5.000 kr., og her vandt en løsning, der søgte at bryde de bureaukratiske barrierer med bureaukratiet ved tildeling af retshjælp hos private advokatkontorer.

"Advokatvirksomhederne er mangfoldige, men man kan i den grad drage nytte af, hvordan andre faggrupper griber opgaver an. Jeg tror, at vinderideerne kan skabe grobund for fremtidige samarbejder, og så har vi jo skabt et netværk for vidensdeling på tværs og hermed mulighed for fremtidig forretningsudvikling," siger Lotte Eskesen.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak