Skrevet af Rasmus Hylleberg


Den 25. maj 2018 nærmer sig med hastige skridt, og med den EU's nye persondataforordning, der pålægger alle virksomheder skærpede krav i forhold til behandling af personlige oplysninger. Derfor lancerer Bech-Bruun nu, i samarbejde med konsulentvirksomheden Gestion, det nye digitale værktøj PACTIUS PRIVACY. Værktøjet gør det nemt og enkelt at dokumentere og administrere virksomhedens behandlinger af personoplysninger. 

"Vi har skabt det her værktøj, fordi vi ret hurtigt fandt ud af, at virksomheders arbejde med at skabe overblik over deres persondataarkitektur var alt for analog. Med det her værktøj bliver denne proces nu langt mere digital, fleksibel og levende," siger Charlotte Bagger Tranberg, persondataspecialist hos Bech-Bruun.

Det nye system bygger ovenpå kontraktstyringssystemet PACTIUS. Helt konkret kan systemet dokumentere en organisations behandling af personoplysninger og skabe det overblik som rigtige mange virksomheder mangler. Og hvis virksomhederne skal undgå risikoen for de enorme bødesummer, som misligholdelse af den forordning medfører, så er det ved at være sidste udkald. 

"Månederne tikker afsted, og om ganske kort tid står vi overfor en persondataforordning, der skal anvendes, og overholder man ikke reglerne, kan konsekvenserne være store. Lige nu synes den 25. maj 2018 stadig langt væk, men snart skal mange andre virksomheder være helt klar," siger Charlotte Bagger Tranberg.

Del

Bech-Bruun lancerer ny software til persondatacompliance


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak