03. juli 2020 -

DAHL dropper årsplaner og fokuserer på kortsigtede planer


I maj kom McKinsey med en rapport, der viste, at advokatbranchen er en af de brancher, der historisk set kommer godt ud af økonomiske kriser sammenlignet med andre. Herhjemme fortæller Dahl Advokatfirma, at de blandt andet har sløjfet deres langsigtede årsplan til fordel for kortsigtede kvartalsplaner for at klare sig bedst igennem coronakrisen.

Tekst: Amalie Guldborg Olesen


Selvom vi i Danmark gradvist lukker mere og mere op, og vi efterhånden begynder håbefuldt at kunne ane lyset på den anden side af coronaepidemien, ændrer det ikke ved, at selv når selve virusset er væk, står vi tilbage i en mere ustabil økonomisk situation, end da corona ramte. De nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriet viser eksempelvis, at 54.076 har meldt sig ledige siden 9. marts.

Og advokatbranchen er da heller ikke gået umærket hen af corona. Både hos Kromann Reumert, DLA Piper og Plesner har der været fyringer i løbet af de seneste måneder. Derudover meldte flere af de store advokathuse ud i marts, at de ud fra et forsigtighedsprincip ville skære i de månedlige udbetalinger til partnere.

Hos Dahl Advokatfirma har man også oplevet at måtte omstille sig til coronaens hurtigere omskiftelige og usikre virkelighed.

”Vi holder øje med udviklingen i nøgletallene og er rykket tættere på driften af vores virksomhed. Vi har overgået fra at formulere en årsplan til at formulere ultra kortsigtede kvartalsplaner. Således sløjfede vi hele planen for 2020 og lagde en konkret plan for Q2. Nu tilvejebringer vi en ny plan for Q3 og så fremdeles. På den måde øger vi dels vores agilitet og kadence som virksomhed,” siger Anders Madsen Pedersen, kommerciel direktør hos Dahl, når han bliver spurgt om, hvordan de vil sikre, at de kommer bedst muligt ud på den anden side.

En McKinsey-rapport slog i maj måned fast, at advokatbranchen historisk klarer sig bedre igennem økonomiske kriser end andre brancher. Rapporten slog også på, at den økonomiske krise, der ville følge i kølvandet på coronaepidemien, ville ændre klienternes behov for rådgivning, hvilket ville få stor betydning for de forskellige specialeområder ude hos advokathusene. Eksempelvis lød det, at man forventede et fald i rådgivning inden for luftfart og underholdning, men en stigning inden for insolvens og it-ret.

Hos Dahl har man dog ikke tænkt sig at ændre på sin forretningsstrategi efter corona, men har stadig ”fuld tiltro til vores Strategi 2025,” og samtidig svarer Anders Madsen Pedersen, at det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt der vil være områder, som de vil fokusere mindre på efter corona.

”De generelle underlæggende trends og markedsdrivere er de samme nu som før coronakrisen. Nogle af disse er blevet accentueret og accelereret. Således kommer vi til at øge vores fokus på fx it-ret og teknologirådgivning og compliance,” siger han.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Tilmeld nyhedsmail