04. november 2020 - Konkurrence

Danske Advokater vil nu have statens opgaver i udbud


I en overraskende udmelding fra Danske Advokater til Berlingske står det nu klart, at man fra brancheorganisationens side ser positivt på at sende 'en stor del' af Kammeradvokatens opgaver i udbud.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Det er en diskussion, der ikke vil brænde ud - Kammeradvokatens aftale med staten, der af mange kritiseres for både at være for dyr og konkurrenceforvridende.

Og nu blander Danske Advokater sig i debatten og tilkendegiver over for Berlingske, at man med fordel kan se på muligheden for at sende en stor del af Kammeradvokatens opgaver i udbud.

Til avisen udtaler administrerende direktør Poul Mollerup:

"Skal staten have det fulde udbytte af, at der findes mange dygtige advokatvirksomheder, der gerne vil konkurrere om at få staten som kunde inden for deres specialeområder, bør flere opgaver konkurrenceudsættes. Enten enkeltvis eller ved, at staten gør brug af advokatpaneler, hvor en håndfuld advokatvirksomheder gennem en konkurrence kvalificerer sig til at komme i betragtning til at løse opgaver for staten," siger han til Berlingske.

Udtalelsen kommer på et tidspunkt, hvor Konkurrencerådet er i fuld gang med at behandle en analyse af konkurrencesituationen i advokatbranchen. Netmediet indblik.net har i de sidste par uger lækket udkast til den endelige rapport, som ventes at blive præsenteret senere på efteråret.

K-News har kontaktet Kammeradvokaten for en uddybende kommentar, men i en mail til Berlingske skriver managing partner Jens Bøttcher-Hansen:

"Det er klart, at vi så kommer til at tænke nøje over, hvad vi byder på - og til hvilke priser. I dag siger vi nej til mange sager for at kunne holde os fri til at bistå staten bedst muligt, men konkurrenceudsættes opgaven, er der jo tale om en ny virkelighed, som vi så må forholde os til. Vi skal nok klare os, men hvis man er optaget af besparelser og retssikkerhed, er det - efter min bedste overbevisning - ikke den rigtige vej at gå".

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak