01. februar 2021 - Ny rapport

Danske IT-Advokater: Kunderne investerer i mere it-sikkerhed og kunstig intelligens


Danske IT-Advokater har netop udgivet deres årlige it-survey blandt landets it-beslutningstagere. Undersøgelsen viser et øget fokus på sikkerhed og investeringer i kunstig intelligens og en fortsat lille mængde tvister i forbindelse med it-kontrakter.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


It-sikkerhed er for andet år i træk det primære område blandt it-kunder og it-leverandører. Det viser Danske IT-Advokaters årlige it-survey, som er lavet i samarbejde med Userneeds.

Mens it-sikkerhed i 2019 var en suveræn topscorer, er det i år steget fra halvdelen til 67 % af respondenterne, der svarer, at det er det vigtigste emne for det kommende år. Undersøgelsen viser desuden, at fokus på cloud-teknologi er i vækst med mere end en fordobling fra 30 % i 2019 til 63 % i 2020.

Men der er også fart på teknologier som kunstig intelligens og IoT-teknologier, der også udgør en fordobling fra sidste år.

It-advokaterne Julie Bak Larsen og Tue Goldschmieding, Danske IT-Advokater, udtaler:

"Investeringerne i it-sikkerhed og cloud-strategier fylder stadigt mere i virksomhedernes og i det offentliges it-budgetter. Men machine learning og kunstig intelligens kommer også stærkt ind i virksomhedernes it-budgetter i år med knapt 30 pct. Det ser ud som om, det får et gennembrud i 2021. Så midt i en coronatid fortsætter it-organisationer med at investere yderligere i digitale strategier og nye teknologier", lyder det i en pressemeddelelse. 

Mængden af tvister i forbindelse med it-kontrakter er fortsat lille hos virksomheder. 73 % af respondenterne svarer, at de ikke har oplevet nogle konflikter det sidste år.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Tilmeld nyhedsmail