10. december 2019 -

Det er ikke advokaterne, der mister jobbet til automatiseringen. Det er de stabsansatte


En ny rapport fra den britiske brancheorganisation The Law Society viser, at det ikke er advokaterne, der skal frygte for deres arbejdspladser, når den juridiske branche automatiseres. Det bliver derimod advokatsekretærerne og juridiske supportfunktioner der ventes at forsvinde, og rapporten forudser, at to ud af tre stillinger forsvinder.

Af Rasmus Lehmann Hylleberg


Automatiseringen af de juridiske arbejdsopgaver i den juridiske er allerede i fuld gang. Flere advokathuse har for længst entreret med legaltech-firmaer for at løse helt basale men tidskrævende opgaver som dokumentsøgning, sagsforberedelse, kontrakthåndtering og arkivering. 

Og mens diskussionen tit falder på, hvad automatiseringen reelt vil betyde for advokatens arbejde og for den samlede beskæftigelse i advokatbranchen generelt, så viser en ny rapport nu, at det hverken er advokater eller nødvendigvis advokatfuldmægtige, der skal frygte for deres job. 

Ifølge et nyt studie fra den britiske brancheorganisation The Law Society, så er det advokatsekretærerne og de juridiske supportfunktioner, der godt kan begynde at kigge sig om efter et nyt arbejde. 

Det skriver The Law Society Gazette.

Studiet har analyseret data om ansættelser fra England og Wales i 2017 og på baggrund af disse har man skabt modeller, der forudser sammensætningen af jobfunktioner frem mod 2027.

Hvis man skal tro rapportens konklusioner, så tegner der sig et entydigt billede af en branche, der frem mod slutningen af det næste årti skal forholde sig til øget konkurrence, et mere dereguleret miljø og ikke mindst øget implementering af teknologiske værktøjer. Mens rapporten forudser en fortsat årlig stigning i antallet af ansatte advokater på støt 2% pr. år, så ventes det, at stabsfunktionerne vil blive overflødige. I 1998 var der én advokatsekretær pr. to advokater. I 2027 ventes det at der vil være én advokatsekretær for hver 20 advokater. Samlet set vil det betyde et fald i antallet af ansatte i den britiske advokatbranche på 13.000 ansatte svarende til 4%.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Få klar besked om nye artikler og podcasts direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig - og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak