30. november 2020 - Blog

Det juridiske marked vækster - men hvordan kan det ske i krisetid?


Mens krisen kradser, er der flere juridiske områder, der er i vækst. Det mærker man hos Ageras, der kobler opgaver med advokater og revisorer. Administrerende direktør Steen Rath giver her sit syn på, hvilke områder der trender.

Tekst: Steen Rath, adm. direktør hos Ageras


Dette er et blogindlæg - indlægget er udelukkende udtryk for skribentens egen holdning.

Under 2. Verdenskrig samlede befolkningen verden over rationer og sparede, da der var krisetid. Den samme beretning har vi hørt om flere andre krisetider: “Man skal spare i trange tider”. Nu er den største krise indtruffet efter 2. Verdenskrig, nemlig corona-pandemien, men tendensen for forbrug ser markant anderledes ud. I Ageras, der finder advokater og revisorer til virksomhedsejere og privatpersoner, oplever vi en vækst på vores juridiske marked, som både undrer og fascinerer. For hvorfor ønsker folk en advokat mere nu end nogensinde før?

Det kan der være forskellige årsager til. Og for at give vores bedste bud, vil vi først dykke ned i de tre sager, der har været mest populære under pandemien.

 

Boligkøb er en højdespringer

Vi har oplevet en markant stigning i boligkøb under pandemien. Vi ved alle, at et boligkøb er en stor præstation og kan koste flere millioner. En investering i boligmarkedet er en af de største investeringer, man kan gøre sig. Derfor er det pudsigt, at der er flere mennesker, der har investeret i en bolig i år i forhold til samme periode sidste år, hvor der ikke var krisetid.

Et bud på stigningen er, at mange tager deres liv op til revurdering i krisetider. Mange stiller sig selv spørgsmålet: “Lever jeg virkelig det liv, jeg vil - og bor jeg virkelig der, hvor jeg vil?”

Vi kan bl.a. konkludere, at salget af sommerhuse er eksploderet. Vi har talt med en del klienter, som pludseligt fik behovet for en have uden at have haft behovet tidligere. Da Danmark var lukket ned, begyndte mange, der bor i lejligheder, at føle sig lukket inde og fik ønsket om at komme væk fra storbyerne, som er et epicenter for smitte. Derfor blev en græsplæne pludseligt mere attraktiv.

Det kan naturligvis også hænge sammen med, at ferierejsen udenlands lige pludselig blev vanskeligere på grund af restriktioner fra de relevante regeringer. Uanset årsagen, så er sagen klar. Ageras har oplevet en stor stigning.

 

Testamenter i vækst

Denne sag er den mindst overraskende, da det må siges at være naturligt at ville dække sin familie ind under en krisetid. Mange, der måske ikke har følt et hastværk med hensyn til at få formuleret et testamente, har pludseligt fået travlt. For hvad nu hvis uheldet var ude under pandemien?

I det hele taget kan man sige, at der er kommet fokus på professionelle rådgivere som advokater eller revisorer, da virksomheder og privatpersoner i krisetiden har været i tvivl om, hvordan de skal forholde sig. Advokater og revisorer har vist deres værd under pandemien, og mange mennesker vender sig mod disse “trusted advisors”, når de skal have gode råd.

 

Overraskende mange skilsmisser

I krisetider stimler folk sig ofte sammen, og man passer på sine nærmeste. Det er den beretning, vi før har hørt, bl.a. under 2. Verdenskrig. Ikke desto mindre har det samme været tilfældet under denne pandemi. I foråret, da Danmark blev lukket ned, var vi alle i karantæne med vores nærmeste. Dette har bragt adskillige familier tættere sammen, men for nogle har presset været for stort. Et forhold i krise, der bliver presset til det yderste under en pandemi, har været dødsstødet for nogle.

Der er uden tvivl en undren, når man vækster i krisetider, men når man gennemgår vores mest populære sager, så giver stigningen af kunder mening. Der er ingen tvivl om, at krisetider vender op og ned på vores liv - og dermed også vores tanker og præferencer. Og det er interessant at følge de nye tendenser, der er blevet affødt i kølvandet på Covid-19. Det helt store spørgsmål er dog, om det danske marked nu er forandret for evigt, eller om alt vender tilbage til det gamle, når vi er ude på den anden side af pandemien.

Ingen ved det, men vi vil i hvert fald følge det tæt.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Tilmeld nyhedsmail