Tekst og foto: Rasmus Lehmann Hylleberg.02. april 2020 - Seneste nyt

DR: Skattestyrelsen rejser krav på 750 mio. kr. mod Bech-Bruun


Skattestyrelsen kræver nu omkring 750 mio. kroner af et stort dansk advokatfirma i forbindelse med advokathusets rolle i udbytteskatteskandalen. 


Et stort dansk advokatfirma rådgav efter Skattestyrelsens opfattelse en udenlandsk bank om bankens deltagelse i det setup, der førte til uberettiget refusion af udbytteskat, og det får nu styrelsen til at rejse et erstatningskrav.

Det skriver Skattestyrelsen selv i en pressemeddelelse, der dog ikke oplyser, hvilket advokatfirma der er tale om.

Ifølge DR's oplysninger er der tale om Bech-Bruun, der af flere omgange skulle stå på mål for massiv kritik for deres rolle i forbindelse med udbytteskatteskandalen tilbage i 2018.

Erstatningskravet kommer som led i myndighedernes arbejde med at få så mange af de tabte milliarder tilbage i statskassen, siger fagdirektør i Særlig Kontrol i Skattestyrelsen Steen Bechmann Jacobsen.

"Vores opgave er at få så mange af de 12,7 mia. kr. hjem til den danske statskasse som muligt. Det arbejder vi hele tiden benhårdt på. Det er Kammeradvokatens anbefaling, at vi retter krav mod det danske advokatfirma. Skattestyrelsen har derfor sendt betalingspåkrav til advokatfirmaet, og vi er klar til at stævne, hvis beløbet ikke bliver betalt".

Del

DR: Skattestyrelsen rejser krav på 750 mio. kr. mod Bech-Bruun


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak