11. december 2020 - Corona-året 2020

Et år i coronasmittens tegn: "Vi er i dag et helt andet sted end før coronaen"


Et meget specielt år går på hæld, og vi på K-News har spurgt en lang række af branchens beslutningstagere, hvordan de har navigeret sig selv, deres virksomheder og deres medarbejdere igennem 2020, hvor coronaepidemien har fyldt stort set alt. I dag fortæller managing Partner Jens Bødtcher-Hansen fra Advokatfirmaet Poul Schmith.

Tekst: Redaktionen


Det var nok de færreste mennesker, der kunne have forudset, hvor stor en betydning coronavirusset har haft for nationer, borgere og virksomheder.

I den danske advokatbranche har man også skullet forholde sig til den nye virkelighed med nye ønsker fra klienterne, nye forudsætninger for medarbejdernes arbejde og trivsel og ikke mindst en konstant sky af usikkerhed, der i skrivende stund fortsat gør det svært at planlægge fremtiden.

Men hvilken betydning har det haft for de enkelte kontorer? K-News har spurgt nogle af branchens beslutningstagere om deres syn på året, der snart er forbi. I dag følger oplevelserne fra Jens Bødtcher-Hansen fra Advokatfirmaet Poul Schmith

 

Hvordan har coronakrisen påvirket jer og jeres arbejdsbyrde i firmaet?

Vi ser ud til at slutte 2020 med stort set samme beskæftigelse i firmaet, som vi sluttede med i 2019. Så samlet set har vi ikke oplevet den tilbagegang, som corona desværre har medført i andre dele af erhvervslivet.

 

Hvad har I måttet gøre for at tilpasse jer tiden med corona?

Vi fik hurtigt omstillet os til at kunne arbejde hjemme med god digital understøttelse til afvikling af møder og webinars. Det har vi haft glæde af hele året, og det har gjort, at vi nemt har kunne skrue op og ned for fysisk tilstedeværelse i firmaet, når myndighederne ændrede på deres anbefalinger. Og jeg er dybt imponeret over, hvor omstillingsparate, opfindsomme og fleksible alle har været.

Som ledere har vi også skulle forholde os til, at det ikke er det samme at lede fra distancen, som når man ser hinanden hver dag på kontoret. Vi har skullet have et øje for, at det ikke har været lige let for alle at arbejde hjemme over så mange måneder.

Vi har afprøvet forskellige formater for at nå ud til alle, men jeg må konstatere, at det bare ikke er det samme at holde et stort personalemøde over Teams, som det er at være i samme rum. Men det er nu engang vilkårene, og vi prøver at få det bedste ud af situationen.

Vores kantinedrift er også blevet lagt om. Vi spiser vores mad decentralt for at undgå, at for mange fra forskellige hjørner af firmaet samles over frokosten. Og så har vi, som alle andre, været nødt til at aflyse sociale arrangementer, herunder den årlige julefrokost for hele firmaet.

 

Har I haft de nødvendige kvalifikationer in house til at imødegå opgaverne, de ændrede opgaver, mængden af opgaver?

Vi har nogle meget dygtige og fleksible kolleger, som alle har været omstillingsparate og klar til at løse og udføre de opgaver, som corona har medført. Så det er thumbs up hele vejen rundt.

 

Hvordan kommer det til at kunne ses på jeres bundlinje? 

Resultatet for 2020 er ikke opgjort endnu, men de mange aflysninger af arrangementer har da reduceret vores omkostninger noget, så alt i alt ser det fornuftigt ud

 

Hvad kan I påpege som positivt udkomme af corona i jeres virksomhed, og hvad kan I pege på som negativt?

Vi har satset meget på det digitale område de senere år og er kommet langt, men coronaen har helt sikkert givet os ekstra skub. Samtidig har vi flyttet os meget i forhold til, om man fysisk skal være til stede på kontoret. Vi er i dag et helt andet sted end før coronaen, og jeg er sikker på, at det vil gavne den enkeltes work-life-balance. Men det er selvfølgelig vigtigt også at sikre, at det ikke sker på bekostning af den sociale samhørighed i firmaet og hverdagsdynamik på gangene. Når alt kommer til alt, er vi trods alt (kun) mennesker.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Tilmeld nyhedsmail