Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: Michal Ludwiczak / Shutterstock.com16. marts 2020 - Seneste nyt

Facebook risikerer historisk milliardbøde efter australsk søgsmål


I en større sag om misbrug af brugerprofiler til politisk profilering via en online undersøgelse står Facebook til potentielt at skulle betale en historisk stor bøde på 529 mia.(!) australske dollars, ifølge Reuters.


Facebook kan risikere at modtage en af de til dato højeste bøder, der nogensinde er udstedt for misbrug af personoplysninger. 

Men denne gang er det ikke inden for Europas grænser, at Facebook må smide pengesedler i bødekassen. I Australien har den nationale informationskommissær lagt sag an mod techgiganten, der anklages for misbrug af 311.127 brugers data til brug i politisk profiling. Brugernes oplysninger er blevet lækket i forbindelse med onlineundersøgelsen 'This is Your Digital Life', som er blevet foretaget via Facebook's platform.

Ifølge Reuters kan den endelige dom mod Facebook løbe op i et trecifret milliardbeløb, da hvert brud kan løbe op i 1,7 mio. australske dollars. Hvis den australske domstol pålægger maksimal straf vil det samlede bødeniveau løbe op i 529 mia. ASD.

Allerede tilbage i juli blev Facebook idømt en bøde 5 mia. USD af den amerikanske Federal Trade Commission for misbrug af persondata via selvsamme online undersøgelse. 

Del

Facebook risikerer historisk milliardbøde efter australsk søgsmål


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak