02. september 2022 - Podcast

'Femårsplanen', del 2 - Nina Palesa Bonde


Vi mangler helt grundlæggende at diskutere, hvordan vores love og vores retssamfund gør ligestillingen besværlig.

Så klar er melding fra Nina Palesa Bonde, formand for Dommerfuldmægtigforeningen. Det fortæller hun i denne episode af vores jubilæumspodcast 'Femårsplanen'.

Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.Nina Palesa Bonde er som formand for Dommerfuldmægtigforeningen en stærk stemme i den retspolitiske og offentlige debat.

I dette andet afsnit af 'Femårsplanen' diskuterer vi bl.a. med Nina, hvorfor hun synes det er vigtigt at vi ser nærmere på, hvordan vores love er indrettet på en måde, der besværliggøre ligestillingen mellem kønnene.

For ligesom med de ændrede regler for udbetaling af børne - og ungeydelse, der nu også tilfalder faren, så er der flere steder, hvor man med rette kunne overveje, om lovgivningen generelt er til hinder for ligestillingen.

Interviewet spænder bredt, og vi kommer bl.a. ind på krisen ved domstolene, juristernes ageren på sociale medier og i den offentlige debat i al almindelighed. Og så løfter hun sløret for en potentielt katastrofal situation ved domstolene.

Du kan høre podcasten herover eller via Apple Podcasts, Spotify eller hvor du finder dine podcasts - Søg på 'Magtens Tredeling'

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak