Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg. Foto: Shutterstock24. januar 2020 - Artikel

Flere amerikanske universiteter giver gratis mad til økonomisk trængte jurastuderende


Flere og flere amerikanske fakulteter åbner studenterkøkkener og giver gratis dåsetun og pasta til økonomisk trængte jurastuderende. Ifølge law.com åbnede fire juridiske fakulteter alene i 2019 op for gratis adgang til spisekamre.  


Mens mange studerende på de hjemlige breddegrader kender følelsen af at skulle stramme bæltet ind og i perioder leve af pasta og havregryn, så er hverdagen en helt anden for mange af de amerikanske jurastuderende.

Ifølge det amerikanske medie law.com kæmper mange af de studerende på de juridiske fakulteter rundt om i landet med store økonomiske kvaler, da adgangen til uddannelse i USA er en bekostelig affære, der både lænker den studerende og i mange tilfælde også hele familier i livslang gæld. Samtidig er mange universiteter placeret afsidesliggende, og da det ikke er unormalt for de amerikanske jurastuderende at sidde på læsesal til kl. 21 om aftenen, så er mange restauranter og supermarkeder lukkede, når de studerende endelig forlader læsesalen. 

Og det har nu fået flere juridiske fakulteter til at åbne gratis spisekamre, hvor de studerende kan forsyne sig med mad for at få hverdagen til at fungere. Inititativet er startet, da flere fakulteter har måtte erkende, at store dele af de studerende ikke evner at følge med at timerne og følge med pensum, da energiniveauerne ikke er til at følge fokuseret med i timerne.

 

Får jeg mon mad i dag?

Usikkerhed omkring måltider og adgang til mad er ikke for de få. Faktisk er det et voksende problem blandt de studerende på de amerikanske fakulteter. 

I en undersøgelse fra sidste år, der tog temperaturen på forholdene for studerende på 100 af landets juridiske uddannelser svaret hele 45%, at de inden for de sidste 30 dage havde oplevet "food insecurity"

Del

Flere amerikanske universiteter giver gratis mad til økonomisk trængte jurastuderende


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak