Skrevet af Rasmus Hylleberg


Der er kun få uger til året Folkemøde på Allinge Havn på Bornholm bliver skudt i gang og igen i år er flere advokater til stede i diverse paneldebatter og større arrangementer. K-News dækker i år hele Folkemødet og giver dig det forkromede overblik over, hvad der rører sig hos de advokater, der har taget turen til solskinsøen. Her vil vi hver dag sende både video, artikler og podcast, så følg med her på siden og på facebook.com/nyhedertiladvokatbranchen.

Herunder har vi samlet en liste over de arrangementer, hvor advokater og jurister deltager (Opdateres):

 

Torsdag 14. juni

Kl. 11.30-12.30: Åbning

Kl. 15.30-16.30: KAMMERADVOKATEN, J4: Forebyggelse virker – hvorfor gør vi det ikke?
Debat: Både tal, analyser og dokumenteret viden peger på, at vi skal handle langt tidligere, end vi gør i dag. 

Kl. 16.00-16.45: KAMMERADVOKATEN, B15, Demokratiteltet: Demokratiet i spil - Hvordan spiller demokratiske rettigheder en central rolle for vores samfund i dag? Hvordan kan grundloven aktiveres ift. fake news og overvågning?

Kl. 16.30-18 ADVOKATRÅDET, B12, Danske Domstole:
DEBAT: ER FREMTIDENS DOMMER EN ROBOT?

Kl. 17.00-19.00: KAMMERADVOKATEN, B15, Demokratiteltet: DemokratiBar & Networking

 

Fredag 15. juni

Kl. 9.00: KURT BARDELEBEN, DLA PIPER, DANCHELLS ANLÆG - Hvem spænder ben for innovationen af fremtidens velfærd?
Danmark kan blive velfærdens Silicon Valley, men den lille velfærds-iværksætters virkelighed er desværre begrænset af System-Danmark, hvad enten det er non-for-profit eller et kommercielt sigte. Så hvordan matcher vi bedst muligt den udfordring, når vi ved at samfundet har en eksponentiel teknologisk udvikling, en faldende arbejdsstyrke og en stigende efterspørgsel på frivillighed og velfærdsydelser?

Kl. 10.30-11.30: KAMMERADVOKATEN, G4: Ledelse i fremtidens arbejdsmarked - Paneldebat og dialog om fremtidens arbejdsmarked, og bud på hvordan nuværende ledelsesmæssige udfordringer kan imødekommes og løses.

Kl. 10.30-11.30: HANS JAKOB FOLKER, KROMANN REUMERT, F10: Har Danmark brug for et FBI? Hvordan bekæmpes kompliceret kriminalitet og skal der åbnes for mere privat retshåndhævelse?

Kl. 10.30-11.30: KARSTEN HØJ, ELMER ADVOKATER & MADS KRØGER PRAMMING, EHMER PRAMMING ADVOKATER, B12, ADVOKATRÅDET: Såret i krig - ret til erstatning? Hvordan sikrer vi en bedre og mere fair sagsbehandling af krigsveteraners arbejdsskadesager?

Kl. 11.00-11.45: KAMMERADVOKATEN, B15, Demokratitelt: Kunstig intelligens og dataetik: Hvor langt må man gå? Digitalisering af samfundet vil flytte vores grundlæggende opfattelse af, hvilke opgaver der skal løses af mennesker, og hvilke der kan klares af en maskine. Hvad betyder digitaliseringen for vores demokratiske rettigheder, og er samfundet gearet til det?

Kl. 11.30-13.00: KAROLINE NORMANN, STAGETORN ADVOKATER & MIKAEL SJÖBERG, LANDSDOMMER, B12, ADVOKATRÅDET: Folkedomstolen - Er det tilladt at dele billeder af en blotter på Facebook i jagten på at finde ham? Kom og døm selv!

Kl. 12.00-13.00: ANETTE KUSK & THOMAS GRØNKJÆR, DAHL ADVOKATANPARTSELSKAB, F10: Hvordan sikrer vi åbenhed og lige vilkår i offentlige udbud? Mange offentlige udbud virker til at være afgjort på forhånd. Hvordan skaber vi mere konkurrence?

Kl. 13.30-14.30: JENS LUND MOSBEK, KROMANN REUMERT, F10: Den danske arbejdsmarkedsmodel - Er den danske arbejdsmarkedsmodel fremtidens europæiske løsning eller en døende patient?

Kl. 14.00-15.00: MIRIAM MICHAELSEN, NJORD LAW FIRM, C16, Zibra Airstream: Digital opdragelse - Sager om hævnporno og deling af sexkrænkende videoer er eksploderet. Mangler vi digital opdragelse?

Kl. 14.00-14.45: KAMMERADVOKATEN, B19: Big Data, AI og IoT: Nye teknologier anvendes i højere og højere grad i sundhedsvæsnet. Det indbyder til en række dilemmaer – både økonomiske, etiske og juridiske dilemmaer, som netop sættes på spidsen og diskuteres i denne aktuelle paneldebat.

Kl. 14.30-17.30: KAMMERADVOKATEN, K9: FinTech Fredag - EY, Nets, Tech Ambassaden, Spar Nord og Kammeradvokaten tager temperaturen på udfordringer og muligheder ved fintech.

Kl. 14.30-15.00: KAMMERADVOKATEN, B15: DemokratiQuizzen v. Thomas Skov. Publikum tester deres viden om demokrati og grundlov, mens Thomas Skov drejer demokratiHjulet.

Kl. 15.00-16.00: MIRIAM MICHAELSEN, NJORD LAW FIRM, F10, Danske Advokater: Hvordan bekæmpes digitale krænkelser, trusler og chikane? Hvad sker der med vores digitale kultur, og hvad kan man stille op som offer?

Kl. 15.00-15.45: KAMMERADVOKATEN, B19: Tillid som kerneværdi – er den truet?: Debat om tillid til og integritet i den offentlige forvaltning med fokus på korruptionsrisiko. Glemmer vi at vedligeholde den høje etiske standard, som er et særkende for danske myndigheder og virksomheder? Hvad vil ske, hvis tillid erstattes med mistillid?

Kl. 15.00-16.00: KAMMERADVOKATEN, J4: Kan vi investere os til bedre sociale løsninger?
Kan socialpolitik og kommercielle forretningsmodeller forenes? 

Kl. 16.30-17.30: JONAS CHRISTOFFERSEN, INSTITUT FOR MENNESKERETTIGHEDER, B12: Are we backsliding into regimes eroding the rule of law? What happens when governments interfere with democratic principles and tear down the rule of law?

 

Lørdag 16. juni

Kl. 10.30-11.15: KAMMERADVOKATEN, B15: Hackerne mod staten: Data er guld, og tilliden til staten er på spil i eskalerende ”cyberkrig” med mange fronter og endnu flere aktører. Er vi parate til at håndtere sikkerhedsbrud i cyberspace? Og hvordan opdager og imødegår vi angreb på Danmarks vitale it-infrastruktur?

Kl. 12.00-13.00: BIRGITTE ARENT EIRIKSSON, JUSTITIA, K5: Skal vi fortsat have skøn i offentlige afgørelser? Ny lovgivning skal være digitaliseringsklar fra 1/7, skal computer eller mennesker lave afgørelser?

Kl. 15.00-16.00: KAMMERADVOKATEN, G27: Kryptovalutaer - ideologi, gambling eller new normal? Debat: Er kryptovalutaerne første skridt mod et opgør med det monetære system, som vi kender det? Finansforbundet står bag debatten.


Del

Folkemøde 2018: Her kan du møde advokatbranchen i Allinge


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder