Skrevet af Rasmus Lehmann Hylleberg25. november 2019 -

Fremtidens advokater foretrækker brugerflader over dokumentmængder


En ny undersøgelse fra amerikanske LexisNexis blandt over 5000 jurastuderende viser en klar tendens, der peger i retning af nye formkrav i forhold til juridisk research. Generation Z vil have visuelle dashboards og brugervenlighed frem for alt. 


Juridisk metode og research er ofte forbundet med timelang læsning og finden rundt i massive mængder af dokumenter. Sådan har det historisk været i mange år, men sådan bliver det ikke nødvendigvis ved med at være. For de unge 'digitalt indfødte' stiller helt andre krav til juridisk søgning og arbejdsmetoder.

Det viser en ny rapport fra den amerikanske udbyder af juridisk information LexisNexis, der i en undersøgelse blandt mere end 5000 amerikanske jurastuderende fordelt på 201 forskellige juridiske fakulteter i hele USA har stillet skarpt på den unge generations ønsker og behov, når det kommer til juridisk research. Undersøgelsen viser en klar overvægt af unge, der foretrækker brugervenlighed og visuelle dashboards over endeløse scrollbare onlinedokumenter.

Det skriver jurabloggen Artificial Lawyer.

Konklusionerne er måske ikke så overraskende - den såkaldte Generation Z (personer født i slutningen af 1990'erne og starten af 00'erne) er af flere omgange blevet beskrevet som digitalt indfødte og født med en mobil i hånden. 

Men konklusionerne kan også ses som en ny retning for juridisk research, da udbyderne skal tænke mere i søgbarhed og brugervenlighed end blot endeløse mængder af tekst. 73% af de adspurgte studenter vægter således brugervenlighed som den mest afgørende faktor i relation til deres foretrukne valg af kilder til juridisk research, ligesom 77% peger på visualiseringsredskaber som en meget værdifulde i deres arbejde. 

Del

Fremtidens advokater foretrækker brugerflader over dokumentmængder


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak