19. november 2019 - Seneste nyt

Googles VC-fund investerer 3.5 mio. euro i danske Contractbook


Et syndikat bestående af Googles VC-fund Gradient Ventures, den nordiske VC-fond byFounders og en gruppe angel-investorer er gået sammen om at investere 3.5 millioner euro i den danske legaltech-virksomhed Contractbook. Det er første gang, at en af Googles VC-fonde investerer i en dansk virksomhed.


Det globale legal tech-marked er eksploderet de seneste år, og det får nu Google til at smide en kæmpe pose penge efter det danske legaltech-firma Contractbook.

Det er Googles VC-fond Gradient Ventures og den nordiske VC-fond byFounders, der skyder penge i virksomheden, og det er første gang, at Googles VC-fonde skyder penge i en dansk virksomhed. Investeringen er den største i dansk legaltech nogensinde.

Sidste år steg investeringerne med 718 % på det globale legatech-marked og i år er der
allerede investeret mere end 1.2 millarder dollars på verdensplan. I 2018 blev Contractbooks contract
management-niche alene estimeret til at være 1.1 milliarder dollars værd.

Med den nye investering kan Contractbook gøre deres platform yderligere fleksibel og funktionel. Med Google og byFounders mange ressourcer i ryggen er planen at gøre Contractbook til et førende produkt på det globale marked:

“Med ny kapital og så mange erfarne mennesker involveret, er vi klar til at ekspandere Contractbook globalt. Det gør vi kun ved at have det bedste produkt i verden. Vi skal skalere og løbe stærkere, men det må ikke være på bekostning af vores nøgletal: en høj livstidsværdi for den enkelte bruger, en gode NPS-score og en lav churnrate. Derfor vil vi bevare fokus på at udvikle vores produkt og måle vores succes på brugertilfredshed. Vi jagter ikke bare mange brugere, vi jagter glade brugere, for på lang sigt vil det korrelere” siger direktør og grundlægger af Contractbook, Niels Martin Brøchner.

“Ved at skabe et brugervenligt og intuitivt produkt, som gør det muligt for små og mellemstore virksomheder at strømline deres processer, har Contractbook allerede formået at tiltrække tusindvis af kunder i et marked, som er flere milliarder dollars værd,” siger Darian Shirazi, som er General Partner i Gradient, “Vi ser frem til at samarbejde med så stærkt et team.”

Contractbook blev grundlagt i 2015. Året efter lancerede de den første version af deres digitale kontrakthåndteringsplatform, hvor virksomheder kan udforme, underskrive og opbevare deres juridiske dokumenter ét sted. De har siden udvidet platformen til at kunne håndtere alle dele af en kontrakts livscyklus og føjet nye produkter til deres portfølje. Det omfatter Suits, som er en avanceret klientportal til advokater samt en kontrakt-drafter, der tillader brugere at autogenerere en kontrakt ved at besvare et spørgeskema.

At en stor virksomhed som Google går ind på markedet er dog nyt. Ifølge Eric Lagier, som er managing partner i byFounders, er der grund til optimisme:

“Contractbooks teknologisk veludviklede platform gør dem i stand til at disrupte alle industrier, der stadig er karakteriserede ved forældede dokumenthåndteringsprocesser. byFounders er glade for at bygge bro mellem Norden og USA, når vi styrker forbindelsen mellem nordiske founders med globale ambitioner og prominente Silicon Valley VC’s som Gradient Ventures. Vi er glade for at kunne støtte en virksomhed som Contractbook til yderligere vækst,” siger han.

Del

Googles VC-fund investerer 3.5 mio. euro i danske Contractbook


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak