18. maj 2021 - Arbejdsmiljø

IBA slår alarm: Advokaters mistrivsel er et globalt problem


The International Bar Association (IBA) konkluderer med en ny rapport, at advokaters trivsel på arbejdspladsen er i så dårlig forfatning, at det kalder på global handling. Ifølge undersøgelsen skal en af årsagerne findes i kulturen i advokatbranchen, hvor 41% er bange for at tale med deres nærmeste leder om mistrivsel og mentale udfordringer af frygt for deres ansættelse.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


Verdens advokater mistrives mere på arbejdspladsen end andre faggrupper.

Det konkluderer en ny rapport fra det internationale advokatsamfund IBA, der på baggrund af 3000 respondenter fordelt på 180 advokathuse fra hele verden fra juli 2020-december 2020.

Undersøgelsen viser, at advokater ligger generelt lavere i forhold til generel trivsel på arbejdspladsen i forhold til andre faggrupper, sammenlignet WHO's index.

Og det kalder ifølge IBA på det de kalder en 'global concern'.

For mens flere advokater har det svært, at det samtidig svært at tale med ledelsen om det. 41% af respondenterne i undersøgelsen svarer, at de ikke tør diskutere manglende trivsel på arbejdspladsen med deres nærmeste leder af frygt for deres karriere og deres ansættelse.

Og mens flere advokathuse måtte mene, at de gør meget for at sætte trivsel på dagsordenen for medarbejderne, så mener hele 75% af de adspurgte i alderen 25-35 år, at deres arbejdsgivere bør gøre mere.

Særligt slemt ser det ud for kvinder, etniske minoriteter og ansatte med handicap eller særlige behov - her er scoren for trivsel endnu lavere.

På den baggrund slår IBA fast, at man i advokatbranchen som profession helt mangler forståelse for, hvordan man i praksis behandler god trivsel på arbejdspladsen:

"A general lack of knowledge in the international legal community about good practice in the area of mental wellbeing and what that looks like"

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Få klar besked om nye artikler og podcasts direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig - og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak