28. juli 2020 - Uddannelse

Jurastudiet stadig en af de mest populære uddannelser i Danmark


Med en lille stigning til 1605 studerende er jura fortsat en af de mest populære uddannelser i Danmark. Det viser en spritny opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg


I nat blev spændingen udløst hos de omkring 70.000 unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse. 1605 af dem fik plads på jurastudiet, og det gør jura til den 11. mest populære uddannelse i Danmark. 

Det viser en opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der viser en lille stigning på 71 flere optagede, svarende til en stigning på 5 %.

Københavns Universitet har som ventet optaget flest jurastuderende, og ifølge Advokatwatch er der optaget 836 studerende, hvoraf 563 er kvinder, mens 273 er mænd.

I alt har 69.526 ansøgere fået at vide, at de er blevet optaget på en videregående uddannelse, og det er det højeste antal nogensinde.

Det høje optag er en direkte konsekvens af de flere midler og med dem flere studiepladser, som Folketingets partier har oprettet i kølvandet på coronaepidemien.

Advokatwatch skriver, at 145 er blevet optaget på jurastudiet på Aalborg Universitet, mens Syddansk Universitet i Odense har optaget 169 nye studerende på jurauddannelsen. Aarhus Universitet har optaget 420 nye jurastuderende.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Tilmeld nyhedsmail