Skrevet af Rasmus Hylleberg - Foto: PR/STORM


Efter over 15 år i den finansielle sektor vender Camilla Nowak nu tilbage til advokatbranchen, hvor hun skifter jobbet som juridisk direktør ud med en stilling som advokat hos STORM Advokatfirma i Aalborg. Hun vender dog ikke bankverdenen ryggen fuldstændigt, da hun hos STORM Advokatfirma skal stå i spidsen for at udvikle afdelingen for bank- og finansieringsret.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

"Jeg har været utrolig glad for min tid i Danske Andelskassers Bank, men jeg var efter 15 år i sektoren nået til et punkt, hvor jeg skulle prøve noget nyt. Samtidig tiltaler det mig i høj grad, at jeg i mit nye job hos STORM Advokatfirma kan bruge mine erfaringer og kompetencer fra mit tidligere job og dermed bistå flere pengeinstitutter," siger Camilla Nowak om sit jobskifte.

STORM Advokatfirma har en strategi om løbende at afsøge og opdyrke nye forretningsområder, samt vokse på de eksisterende. Et af dem er bank- og finansieringsret. Derfor vækker Camilla Nowaks tiltræden stor glæde.

"Camilla er en af landets store kapaciteter, når det gælder bank- og finansieringsret. Derfor er vi glade for, at hun har sagt ja til at stå i spidsen for dette forretningsområde sammen med os," siger CEO i STORM Advokatfirma, Rune Hyllested.

 

Compliance er det nye, men ressourcekrævende sort

STORM Advokatfirmas afdeling for bank- og finansieringsret vil kunne bistå såvel med rådgivning i den daglige drift som i forbindelse med eksekvering af større tiltag og ikke mindst gennemførelse af compliance, herunder compliance i forbindelse med bekæmpelse af hvidvask, som der jo er stor fokus på for tiden. Camilla Nowak har siden 2007 på forskellig vis beskæftiget sig med compliance, og hun vil nu bistå pengeinstitutter med at blive compliant.

"I pengeinstitutterne er udfordringen sjældent, at man mangler kompetencerne, men det kan derimod være svært at finde ressourcerne til alle de administrative opgaver, der skal løses, især hos de mindre pengeinstitutter. Der er mange krav, som de små og mellemstore pengeinstitutter skal leve op til samtidig med, at de skal have fokus på driften. Her kommer vi ind i billedet, for vi kan komme ind for en periode og løse nogle konkrete opgaver, og vi er dermed ikke så omkostningstunge, som ansættelse af nye medarbejdere vil være," siger Camilla Nowak.

 

Lærebog og undervisning

Camilla Nowak er tilknyttet Aalborg Universitet som ekstern lektor, hvor hun bl.a. underviser personale fra landets pengeinstitutter i compliance, og det vil hun fortsætte med. I forbindelse med sin undervisning har hun savnet en decideret lærebog i compliance for pengeinstitutter. Den er hun derfor selv gået i gang med at skrive.

"Der findes udmærkede beskrivelser rundt omkring, men der mangler en decideret lærebog, som tager udgangspunkt i ledelsesbekendtgørelsen. Altså en lærebog, der går helt i dybden set fra pengeinstitutverdenens perspektiv, så medarbejderne her kan forstå og arbejde med compliance," siger Camilla Nowak.
Der er endnu ikke fastsat en udgivelsesdato på bogen. Camilla Nowak tiltræder den 1. oktober 2018.

Del

Juridisk direktør skal lede STORM's afdeling for bank og finansiering


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak