Tekst: Cecilie Uhre03. august 2020 - Mangfoldighed

Jurist til Dagbladet Information: Jeg blev kandidat og begyndte at søge job. Det var en svær opgave


Nazira Orinbaeva er fra Vejle, har en kandidatgrad i jura. Og så går hun med tørklæde. Til Dagbladet Information har hun fortalt om, hvordan det føles at søge omkring 200 job på to år og opleve afslag, på afslag, på afslag.


Et tørklæde. En varm glød i huden. Et navn, der ikke klinger etnisk dansk. Hvor stor en betydning har herkomst i advokatbranchen?

K-news har i kølvandet på debatten om manglende kulturel mangfoldighed talt med to ikke-vestlige, anonyme kilder. De beskriver begge to en branche, hvor deres rødder får unødigt meget opmærksomhed.

Samtidig er der blandt de otte store advokathuses medarbejdere blot to ansatte repræsenteret på deres hjemmesider, som bærer tørklæde.

I en artikel til Dagbladet Information fortæller Nazira Orinbaeva om sin oplevelse med at have en kandidatgrad i jura, bære tørklæde og være jobsøgende. 

Hun har sendt omkring 200 ansøgninger på to år. Men kun oplevet afslag, afslag og afslag.

Allerede kort inde i en samtale med en jobkonsulent får hun denne besked: 

”Situationen er sådan, at mange virksomheder her i vores område fravælger kvinder med tørklæde,”  skriver Dagbladet Information.

For Nazira Orinbaeva har de mange jobafslag ikke blot gjort, at hun har følt sig afvist af enkelte virksomheder eller personer, men af hele samfundet.

Del

Jurist til Dagbladet Information: Jeg blev kandidat og begyndte at søge job. Det var en svær opgave


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder