02. september 2020 - Justitiakonference på Christiansborg

Justitias konference er i gang


I dag afholdes Justitias konference  "Erhvervslivets adgang til domstolene" på Christiansborg. Konferencen tager udgangspunkt i Justitias rapport fra maj.

Tekst: Viktoria Egebak Winge


Dørene til Folketingets fællessal er åbnet, og salen huser i dag Justitias konference om erhvervslivets adgang til domstolene.

Konferencen holdes i forlængelse af Justitias analyse ”Erhvervslivets adgang til domstolene” fra maj 2020.

Målet med analysen har været at undersøge og vurdere, hvorvidt de danske erhvervsvirksomheders retssikkerhed tilgodeses tilstrækkeligt i de regler og den praksis, der er gældende for behandlingen af civile sager ved domstolene.

Det er lange sagsbehandlingstider og høje sagsomkostningerne, der især er i fokus. Og retssikkerheden er omdrejningspunktet for dagens konference.

Konferencen blev, som der er tradition for på Christiansborg, skudt i gang af et folketingsmedlem. Mona Juul fra De Konservative præsenterer dagens konference og indrammer problematikken:

"Jeg er ikke i tvivl om, at domstolene er overbelastede. Og det gør, at mange vælger kampen for deres rettigheder fra."

Henrik Rothe har som projektleder netop introduceret rapportens resultater. Resten af dagens program byder på oplæg fra bl.a. Dommerforeningens formand Mikael Sjöberg, chefjurist i SMVDanmark, Peter Andersen, og formand for Retsudvalget, Preben Bang Henriksen.

To af rapportens radikale - som Henrik Rothe selv kalder det - anbefalinger handler om, at ansvaret for sagens fremdrift skal placeres hos retten, og at der skal indføres frist for, hvor lang tid der må gå fra stævning til afgørelse. 

Klokken 13 går justitsminister Nick Hækkerup på podiet. 

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak