Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


Det er blevet kaldt den største udfordring, som menneskeheden nogensinde har stået over for. Med galopperende afsmeltning af Indlandsisen, globale varmerekorder, vandmangel og tab af biodiversitet i hele verden er der efterhånden ingen tvivl om, at jordens klima er under voldsom forandring.

Men klimakrisen er ikke kun dystopi og dystre fremtidsscenarier. De voldsomme forandringer har også skabt helt nye progressive bevægelser i hele verden, der er ved at ændre vores måde at leve på. Derfor har den amerikanske journalistiske tænketank Colombia Journalism Review igangsat Covering Climate Action, der er et verdensomspændende projekt, der frem mod FN's klimatopmøde d. 23. september søger at samle verdens medier i et fælles forsøg på at formidle klimakrisens nuancer, udfordringer og muligheder.

Sagen er vigtig. Og medierne har et kæmpe ansvar i forhold til at formidle krisens omfang på nuanceret vis. Derfor er K-News som det første danske medie gået med i projektet.

"Klimakrisen er en allestedsnærværende faktor, som vi som medie ikke kan komme uden om. Det er vores pligt som journalister at forholde os til klimakrisen, og ikke mindst understøtte arbejdet med at formidle løsninger og perspektiver til læserne," siger Rasmus Lehmann Hylleberg, chefredaktør hos K-News.

 

Juraen kan blive et aktivt og effektivt våben i klimakampen

For mens videnskabsmænd og politikere diskuterer, hvordan man løser klimakrisen, så er juraen så småt ved at vise sig som et effektivt våben i kampen mod den stigende CO2-udledning. En ny rapport fra det britiske Grantham Research Institute viser en stigning i klimaretssager, og der er flere eksempler på, at NGO'er, interesseorganisationer og selvstændige grupper anvender juraen som et middel til at påvirke politikere og virksomheder.

"Vi ser flere og flere eksempler på, at juraen bliver brugt som løftestang for flere og flere grupper rundt om i verden til at stille virksomheder og politikere til ansvar. Det er derfor interessant for os at dykke ned i, hvordan juraen kan understøtte den her forandring, for det kan jo også betyde nye muligheder for advokaterne," siger Rasmus Lehmann Hylleberg.

Hele uge 38 vil K-News have fokus på de juridiske perspektiver ved klimakrisen gennem både podcast og artikler. Du kan læse mere om Covering Climate Action HER.

Del

K-News med i nyt internationalt projekt, der skal give perspektiv på klimakrisen


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder