09. december 2021 - Forretning

Karnov klar til sydeuropæisk væksteventyr


Via et såkaldt 'binding offer' vil Karnov Group overtage Thomson Reuters' juridiske informationsservices i Spanien og Wolters Kluwers ditto i Spanien og Frankrig og dermed udvide sin forretning til flere dele af Europa. 

Opkøbet er dog ikke en realitet endnu - forude ligger en endelig godkendelse fra det franske Work Council og de spanske konkurrencemyndigheder, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg / Foto: PR, Karnov Group


Karnov Group har vokseværk, og det cementeres nu med et såkaldt 'binding offer', der, hvis alt går som planlagt, vil gøre Karnov Group som ejer af Thomson Reuters' juridiske informationsservices i Spanien og Wolters Kluwers ditto i Spanien og Frankrig.

Opkøbet er dog ikke en realitet endnu, da den endelige aftale skal godkendes af spanske og franske myndigheder, men Karnov Group har fået en form for eksklusiv købsmulighed fra de sælgende parter og aktionærer hos Wolters Kluwer og Thomson Reuters.

Den samlede pakke ventes at koste Karnov Group i omegnen af 160 mio. EURO, mens firmaet til gengæld overtager ca. 1000 fuldtidsmedarbejdere og en årlig omsætning svarende til 1 mia. svenske kroner.

Hos Karnov Group ser CEO Pontus Bodelsson med store spænding på det forestående opkøb.

"Vi ser det som en mulighed for at accelerere vores vækststrategi, specielt indenfor vores kerneydelser. Vi vil øge vores potentielle marked med ca. 9x og få adgang til fantastisk indhold og stærke digitale platforme. Ved at kombinere disse med Karnovs erfaring med at integrere og videreudvikle opkøbte virksomheder ser vi en god mulighed for at skabe en stærk og sund sydeuropæisk forretning. Herudover forventer vi at der vil ske en naturlig vidensdeling mellem Nord- og Sydeuropa, hvilket vil komme alle kunder til gode", siger han til K-NEWS.

Hvad er den langsigtede strategi i forhold til udvidelser og opkøb på europæisk og ikke mindst globalt plan?

"Lige nu fokuserer vi på denne mulige transaktion og det potentiale, der er i at integrere de tre forretninger til en stærk sydeuropæisk spiller. På sigt vil det være naturligt at se på, hvilke muligheder det bringer for yderligere vækst i disse markeder, både indenfor vores kerneydelser og indenfor såkaldte vertikale løsninger. Udgangspunktet er naturligvis altid kundernes behov".

Hvad betyder det for Karnov’s position - også på det danske marked?

"Vi bevæger os fra at være en nordisk leder til en europæisk spiller, og dette giver os på sigt meget større muskler at spille med og en større vidensbase at bygge på. På kort sigt betyder det ikke meget for det danske marked, da fokus vil være på at integrere de lokale sydeuropæiske forretninger. Men vi har en stærk forventning om, at der vil være store læringsmuligheder mellem de to regioner, som på sigt kan betyde forbedringer og udvidelse af vores produktportefølje. Men vi vil under alle omstændigheder fastholde vores gode position på det danske marked og arbejde målrettet på at forbedre vores danske løsninger til glæde for vores kunder og brugere".

Hvad er det for et arbejde, der ligger nu, i forhold til at få de opkøb godkendt endeligt?

"Det første skridt er at konsultere de relevante Works Councils, dvs medarbejderrepræsentationerne hos Wolters Kluwer, specifikt i Frankrig, men også på europæisk plan. Herefter kan vi underskrive salgsaftalen, der dog stadig er afhængig af godkendelse fra de spanske konkurrencemyndigheder. Vi forventer derfor først at aftalen er endeligt klar i 2022".

Indtoget i Spanien og Frankrig kommer blot få måneder efter, at Karnov Group opkøbte firmaet Echoline og dermed trådte ind i Belgien, Holland og Luxembourg, ligesom firmaet sidste år udvidede til Norge med investeringen Strawberry Law og DIBKunnskap.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak