Tekst: Rasmus Lehmann Hylleberg29. april 2020 - Klima

Kromann Reumert og Kammeradvokaten optaget som medlemmer hos den grønne tænketank CONCITO


CONCITO har netop offentliggjort en liste med 11 nye virksomheder, der træder ind som medlemmer i tænketanken. Listen tæller bl.a. de to store advokathuse, og hos Kromann Reumert er optagelsen en direkte forlængelse af firmaets grønne ambitioner.


Danmarks grønne tænketank CONCITO har på dagens rådsmøde optaget 11 virksomheder, organisationer og videnspersoner som nye medlemmer. To af disse virksomheder er fra den danske advokatbranche, nemlig Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith og Kromann Reumert.

Det skriver tænketanken i en pressemeddelelse.

”Det er rigtigt positivt, at vi i CONCITO oplever en stadigt voksende interesse for vores arbejde blandt virksomheder, organisationer og videnspersoner. Vi ser en klar tendens til, at flere typer af aktører med deres medlemskab ønsker at blive en del af indsatsen for at accelerere den grønne omstilling af Danmark. Netop bredden i CONCITOs medlemskab er vigtig som baggrund for dialogen om en accelereret grøn omstilling", siger CONCITOs formand Connie Hedegaard.

Hos Kromann Reumert er indtrædelsen som medlem hos CONCITO en direkte forlængelse af virksomhedens arbejde med og øgede fokus på klimatiltag. 

"Der er ingen tvivl om, at klimadagsordenen har fået en helt central og afgørende plads med det seneste folketingsvalg; med den brede opbakning til klimamålene, med vedtagelsen af klimaloven og ikke mindst koblet med EU's aftale om klimaneutralitet i 2050", siger managing partner Anders Stubbe Arndal. Han mener, at det er altafgørende at tænke i grøn og bæredygtig innovation, når samfundsøkonomien skal på fode igen ovenpå krisen.

"Den omstilling, der er nødvendig, hvis klimamålene skal kunne indfries, vil kræve investeringer og etablering af de rigtige incitamentsstrukturer. Det er helt centralt, at de massive hjælpepakker, der givetvis bliver nødvendige for at bringe samfundsøkonomien tilbage på ret kurs, når coronakrisen er ovre om forhåbentlig ikke alt for lang tid, bliver indrettet intelligent og på en måde, så de bedst muligt understøtter den grønne omstilling. Pengene kan jo ikke bruges to gange, og Danmark har allerede bevist, at grøn omstilling sagtens kan gå hånd i hånd med skabelse af vækst og velstand. Det kræver ny lovgivning og ikke mindst stærke samarbejdsalliancer og partnerskaber mellem politikere, erhvervsliv og borgere. Vores medlemskab af CONCITO skal også ses i dette lys."

De to advokathuse bliver de første repræsentanter fra advokatbranchen, der træder ind som medlemmer. 

Del

Kromann Reumert og Kammeradvokaten optaget som medlemmer hos den grønne tænketank CONCITO


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak