Skrevet af Mille Boye Ørsted


På hvad der føltes som årets første sommerdag blev Karnovs prestigefyldte Skattepris overrakt i de historiske rammer på Danmarks Nationalmuseum til Clive Baxter, Head of Tax Policy og Governance for Mærsk Group.

Professor, dr.jur. Jan Pedersen, som på vegne af udvælgelseskomiteen overrakte skatteprisen, bemærkede kækt i sin tale, at skatteprisen i år gik til én af skatteyderne, der i 25 år har ledet skatteafdelinger i store koncerner.

Clive Baxter har i en årrække ydet et væsentligt bidrag til fremme af dansk skatteret såvel af teoretisk som mere praktisk karakter, fortalte Jan Pedersen.
Jan Pedersen fortæller i sin tale, at Clive Baxter har influeret og bidraget til udviklingen af hensigtsmæssigt administration og regeludarbejdelse i Danmark og i udlandet.

Det var da også en glad Clive Baxter, der efterfølgende mødte K-News:

“Det er en stor bedrift i sådan en stor branche som denne, og jeg er meget taknemmelig for det store kompliment”, sagde Baxter.

 

IMG_4264 web

 

Specialeprisen

Det var en mindst ligeså stor aften for Isabella Hinze Glenstrøm, der modtog Karnovs Specialepris. I sit speciale ved navn ’In dubio pro fisco princippet i afgiftssager om tilbagebetaling’ har Isabella Hinze Glenstrøm taget udgangspunkt i, at Skatteministeriet vinder 90% af sine sager for Højesteret, hvilket kunne indikere at domstolene fortolker i forhold til fisco.

Skattechef hos LEGO Christer Tønder Bell overrakte prisen og fortalte om det imponerende speciale, og hvordan Isabella Hinze Glenstrøm forkaster sin egen tese gennem ny indsigt.

"Isabellas tese, om at der består et princip om in dubio pro fisco, bliver ændret via hendes analyse. Hun konkluderer, at princippet nok var gældende historisk, men at dette udgangspunkt om årtusindeskiftet er i gang med at blive ændret", roste Christer Tønder Bell.

"Det er virkelig en anerkendelse, når man har siddet med noget så længe, og man slet ikke selv ved, hvordan det færdige produkt ser ud i andres øjne," fortalte Isabella Hinze Glenstrøm.

 

Priserne

Flere end 100 gæster var til stede under overrækkelsen, hvor skatteministeren traditionen tro også var med. Karsten Lauritzen var dog forhindret i at deltage fysisk, så han sendte i stedet sin tale via video.

IMG_4304 - web

Karnovs Skattepris går hvert år til en specialist, der har ydet et væsentlig bidrag til fremme af dansk skatteret - enten af teoretisk eller praktisk art. Skatteprisen har været uddelt siden 1998 (tidl. Magnus Prisen), men har siden 2014 været uddelt af Karnov Group. Karnov Group anmoder endvidere universiteter om at indstille studerende med velbedømte specialeafhandlinger. 

Del

Mærsk-chef modtager Karnovs Skattepris


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak