Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen


’Indbetal 100 kroner og modtag din bonus”. Sådan lyder det ret tit i reklameblokkene på tv for tiden, ofte efterfulgt af quickånsreklamer, der lover, at du med få klik kan låne flere tusind kroner og modtage dem direkte på din konto kort efter.

Det anslås, at op mod 90% af danskerne spiller. Langt de fleste danskere har et fornuftigt forhold til spil. Men for en mindre gruppe af spillere, bliver spillet og særlig pengespil som kasino, odds og livebetting til et afhængighedsforhold. Ifølge tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) fra 2016, er gruppen af borgere med risikabel spilleadfærd stigende, og her kan mængden af reklamer for online gambling sammenkoblet med mængden af reklamer for quicklån muligvis være en af årsagerne.

Eller hvad? Er det ikke blot det frie marked, der udnytter mulighederne, eller kan disse aktører drages til ansvar? Og hvorfor er det egentlig lovligt at reklamere så massivt for betting og online gambling, der statistisk set har store konsekvenser for tusindvis af menneskers liv, når det ikke er lovligt at reklamere for f.eks. alkohol?

Med i studiet er behandler hos Center for Ludomani Carsten Holten-Møller, og seniorøkonom hos forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen.

Del

'Magtens Tredeling' ep. 2.6: Gratis freespins og bonus til alle - tag et quicklån og vær med!


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak