Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


Den 25. maj trådte en ny lov om tv-overvågning i kraft i Danmark. Det nye i loven er, at det nu er muligt for f.eks. erhvervsdrivende at dele videoovervågningsbilleder af kriminelle under særlige betingelser.

Det er blevet mere og mere udbredt at bruge videoovervågning. Udstyret er med tiden blevet billigere, og det betyder bl.a. at også små butikker nu har et kamera eller flere hængende. Samtidig med det har man i detailhandlen oplevet en stigning i butikstyverier og anden formueberigelse, som sker af de samme personer i flere butikker landet over. Mange butikker har derfor ønsket at kunne få lov til lovligt at dele billeder af kriminelle indbyrdes og på den måde advare hinanden og forebygge yderligere kriminalitet.

Det ønske har før d. 25. maj i år ikke været muligt, men med den nye ændring af loven om tv-overvågning, er det nu muligt. 

Vores gæster i studiet i dag er Henrik Lundgaard Sedenmark, chefkonsulent for handel hos Dansk Erhverv og Marlene Winther Plas, partner og IT-advokat hos DLA Piper.

Del denne artikel

Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Tilmeld nyhedsmail