Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


Varemærker og patenter er en vigtig hjørnesten i dansk detailhandel og generelt i det internationale erhvervsliv. Men hver eneste dag flyder der kopivarer og ulovlige forfalskninger ind over de danske grænser, og omfanget er så stort, at Europol tidligere på året betegnede handlen med kopivarer som en trussel på lige fod med hvidvask, narko og menneskehandel.

Med det forestående Brexit har regeringen fået anledning til at kigge den danske varemærkelovgivning efter i sømmene, og det har resulteret i et forslag til en ny varemærkelov, som, hvis den bliver stemt igennem, træder i kraft allerede til januar. Men hvor stort er problemet med kopivarer egentlig i Danmark? Og hvad bliver resultatet af den nye lov, hvis den bliver stemt igennem?

Vores gæster i studiet i dag er Cecilie Leth Bockhoff, juridisk konsulent hos Dansk Detail og Martin Hoffgaard Rasmussen, advokat og partner hos Otello Advokatfirma, som blandt andet står bag portalen rettigheder.dk.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak