Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


En af advokatens primære opgaver er at behandle sager, som berører juridiske konflikter mellem flere parter. I den brede offentlighed er advokater måske mest kendt som repræsentanter for tiltalte og sigtede personer i store straffe- og civilsager, men konflikthåndtering håndteres også på helt andre niveauer uden om retssalene.

En af de mest brugte herhjemme er mediation, som for alvor er blevet en udbredt måde at mægle mellem konfliktende parter, og i sidste ende undgå, at sager ender med at blive indbragt for domstolene. I dag er der registreret ca. 170 uddannede mediatoradvokater, og metoden er tilmed blevet skrevet ind i de nye AB18-regler inden anlægs- og byggebranchen. Hvordan bruger advokater mediation, og hvad har mediation med byggebranchen at gøre?

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak