Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


Det har været et længe kendt problem, hvordan musikere, filmskabere, kunstnere og andre ophavsretshavere fortsat kan tjene til dagen og vejen, når platforme som f.eks. Youtube frit distribuerer indhold, der i mange tilfælde krænker ophavsretten, og dermed undlader at sende royaltykroner tilbage til kunstnerne.

Den 12. september stemte Europaparlamentet det første udkast igennem til et nyt ophavsretsdirektiv, som skal ses som første skridt i forsøget på at regulere et marked, der for mange kunstnere er løbet løbsk. Direktivet har dog allerede mødt massiv kritik fra internetplatformene, der mener, at man med direktivet risikerer at kvæle det frie internet. Men hvad er egentlig op og ned i forhold til dette nye direktiv, og hvilke handlemuligheder giver det henholdsvis kunstnerne på den ene side og internetplatformene på den anden?

I denne uge er vores gæst i studiet direktør hos foreningen Koda Anders Lassen. 

Del

'Magtens Tredeling' ep. 3.8 - Det nye copyright-direktiv: Fair regulering eller det frie internets undergang?


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak