Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


Du har måske oplevet det på busturen på vej mod Val Thorens i skiferien - buschaufførerne holder skiftepause lige nord for Frankfurt, så køre-hviletiderne bliver overholdt. For det er ikke lige meget, hvor længe man arbejder ad gangen. Og faktisk heller ikke om ugen.

Det er netop blevet slået fast af en ny EU-dom, der har gjort det klart, at virksomheder skal lave systemer, der kan registrere og monitorere de ansattes arbejdstimer for at undgå, at medarbejderne ikke har for meget overarbejde. Men hvorfor er det et problem at arbejde for meget? Hvad er for meget egentlig? Og hvorfor er dommen interessant set i et retligt perspektiv?

Til at tage denne debat er i denne uge Marianne Lage, partner hos Horten med speciale i arbejds- og ansættelsesret, og Peter Breum, partner hos Elmer Advokater med speciale i arbejds- og ansættelsesret.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak