Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen - Foto: Shutterstock


Vi møder advokaten i vidt forskellige dele af vores liv. Når kontrakten til det nye hus skal underskrives, er det i samarbejde med en advokat. Når en succesfuld iværksætter skal sælge sin virksomhed, er det i samarbejde med en advokat. Når vi bliver skilt fra vores partnere, har vi advokater med. Og når vi mister vores nærmeste, er advokaten også med.

Det er følsomme områder, hvor advokaten som udefrakommende sparringspartner bliver kastet hovedkulds ind i situationer, der både er præget af store følelser, slidte nerver, sorg og kærlighed. Derfor oplever f.eks. mange familie- og arveretsadvokater, at de bliver udsat for trusler og chikane. En undersøgelse foretaget af Advokatsamfundet i 2016 blandt 660 familierets- og straffeadvokater viste, at 40 % af de adspurgte familieretsadvokater havde oplevet trusler eller chikane. Det har nu fået Advokatsamfundet til at oprette et kriseberedskab for de advokater, der bliver forfulgt i forbindelse med en retssag. Men kan og vil advokaten som figur være sårbar og åben nok til at bruge og tage imod hjælp?

I denne uge giver vi mikrofonen til Karoline Normann, forsvarsadvokat, partner hos Stagetorn Advokater og psykolog, og Liv Dyrhauge-Klargaard, advokat hos Meyn Advokater i Svendborg, bestyrelsesmedlem hos Danske Familieadvokater og udpeget af Justitsministeriet til at håndtere sager om børnebortførelser.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak