Podcast fra Karnovs K-NEWS hostes hos eksterne lydtjenester. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her og om Spreakers her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen


Medvirkende: Martin Lavesen, managing partner hos DLA Piper og formand for Advokatrådets regel- og tilsynsudvalg og Niels Christian Ellegaard, partner hos Plesner og forfatter til bogen 'Robots entering the legal profession'.

Advokatfirmaer må alene have til formål at drive advokatvirksomhed. Sådan står der i retsplejelovens § 124. Og derfor må advokathusene altså ikke investere i og udvikle digitale produkter og services, som ligger uden for den reelle advokatgerning.

Og det er et problem – flere og flere advokathuse søger nemlig i disse år at komme på forkant af den digitale udvikling ved at satse på digitale løsninger og ofte med produkter og services, som potentielt ligger uden for den reelle advokatgerning. Men hvis advokaterne ikke må omdanne og udvikle deres forretningsstrategier og produktporteføljer til en digital virkelighed, hvad skal de så gøre? Den diskussion tager vi i denne uge.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak