Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen


D. 26. juni i år trådte den nye danske hvidvasklov i kraft. Loven har til formål at sikre, at Danmark bidrager aktivt til den internationale kamp mod hvidvask af penge og finansering af terror.

Den nye lov har allerede haft konsekvenser for først Nordea og siden Danske Bank, der de sidste måneder har været blandet ind i sager om kanalisering af store pengebeløb til diktaturstater. Nordea har meldt ud, at de vil samle nordiske banker til kamp mod hvidvask, mens Danske Bank har ansat en tidligere PET-chef som compliance-ansvarlig for at få styr på sagerne.

Men hvad er hvidvaskloven for en størrelse? Hvorfor har der været behov for en ny lov på området? Hvor stort er problemet med hvidvask i Danmark? Og hvad betyder loven for virksomhederne?

Med i studiet er advokat med speciale i finansieringsret fra Kirk Larsen og Ascanius Frans Bennetsen og forfatter og videnspartner med speciale i compliance og antikorruption ved Bech-Bruun Lars Lindencrone Petersen. 

Du kan desuden hente 'Magtens Tredeling' via iTunes.

Del

'Magtens Tredeling' vol. 1.10 - Hvidvaskloven: bureaukrati eller nyttig forbedring


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak