Skrevet af Redaktionen


Om præcis 6 måneder træder EU’s persondataforordning i kraft, og derfor er både offentlige myndigheder og private virksomheder på den anden ende for at ruste deres databehandling til at kunne hamle op med den nye forordning. Det har bl.a. fået LinkedIn til at flyde over med tilbud fra alt fra advokatkontorer til private konsulenter om diverse kurser, konferencer og gå-hjem-møder, hvor persondataforordningen foldes ud for meningmand.

Den nye forordning skal skabe mere transparens i forhold til offentlige og privates brug af borgernes data, mens også bødeniveauerne for misligholdelse er steget markant. Men forordningen åbner også for en masse interessante spørgsmål – hvorfor er der så meget fokus på data? Er kravene fra den nye forordning proportionel med selv de små virksomheders brug af data? Og hvad betyder forordningen egentlig for dig og mig?

Med i studiet er chefkonsulent hos Justitsministeriets Databeskyttelseskontor Anders Lotterup og partner og advokat med speciale i persondataret Heidi Højmark Helveg fra Horten.

Del denne fra K-NEWS

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak