Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktionen


Førerløs teknologi nærmer sig de danske grænser med hastige skridt. Mens vi herhjemme nok primært bruger førerløs teknologi i droner til hobbyformål og i vores automatiske plæneklipper, så eksperimentere man flere steder i verden med alt fra levering af varer via droner, flyvende taxaer i Dubai, automatiske styret godstransport og selvkørende biler.

Snart har vi måske også fuldautomatiske traktorer, både og biler herhjemme. Og mens perspektiverne for denne nye æra er uendelig interessante, så står de juridiske spørgsmål i kø - for hvem bærer ansvaret, når automatiske biler kører galt? Hvad hvis den førerløse teknologi hackes? Og hvem skal bilen vælge at påkøre, hvis et uheld er uundgåeligt?

Med i studiet er advokat og ph.d. med speciale i transportret ved Andersen & Partners Lissi Andersen Roost og advokat med speciale med robotter og droner ved Njord Law Firm Christian Bennedictsen-Nislev.

Del

'Magtens Tredeling' vol. 1.14 - Førerløs teknologi - en tvekamp mellem etik og jura


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder