Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktion


I Danmark er man uskyldig indtil det modsatte er bevist. Men kan der være faktorer i en retssag, der ophæver denne ret – f.eks. hvis tiltaltes handlinger beror på en situation, hvor skyld er målet i sig selv?

Den verserende bandekonflikt rejser endnu en gang spørgsmålet om, hvordan Danmark som retssamfund skal sikre, at også bandemedlemmer får en retfærdig rettergang, når skyderier og utryghed påvirker borgerne, og når retsfølelsen på ny skal spejles i retspolitikken.

For kan dommere og nævninge adskille deres personlige holdninger og følelser, og udelukkende tage stilling til strafudmåling og skyldsspørgsmål ud fra objektive vurderinger?

Med i studiet er professor med speciale i etik og retsfilosofi fra RUC, Jesper Ryberg, og landsretsdommer ved Østre Landsret og formand for Den Danske Dommerforenings bestyrelse, Mikael Sjöberg.

Du kan som altid abonnere på 'Magtens Tredeling' via iTunes

Del

'Magtens Tredeling' vol. 1.6 - Skyld vs. bias


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak