Karnov bruger Blubrry i forbindelse med vores K-News podcast. Du kan læse om Blubrry’s persondata politik her. Vil du vide mere om hvordan Karnov behandler dine persondata, kan du finde Karnovs egen persondatapolitik her.


Skrevet af Redaktion


Næste år overtager Danmark formandskabet for Europarådet, og I den forbindelse har regeringen varslet et ønske om at se kritisk på den Europæiske Menneskerettighedskonvention. I samme ombæring er ligestillingsminister Karen Ellemann på charmeoffensiv for at få en plads i FN’s menneskerettighedsråd med en valgkampagne baseret på de tre D’er – Dignity, Dialogue og Development.

Derfor skal vi i dag diskutere menneskerettigheder – hvor står Danmark i forhold til de europæiske konventioner? Hvorfor er det vigtigt for regeringen at kigge kritisk på den europæiske menneskerettighedskonvention på den ene side og gå aktivt efter at få en plads i FN’s menneskerettighedsråd på den anden? Hvilke konsekvenser vil større afstandtagen til de europæiske konventioner have i praksis for de mennesker, som konventionerne er lavet for at beskytte? 

Del

'Magtens Tredeling' vol. 1.9 - Er menneskerettigheder kun et spørgsmål om udlændinge?


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak