Skrevet af Sarah Cathrine Slott


Inde bag Bruun & Hjejles klassisk arkitektoniske facade i hjertet af København sidder Mathias Rose Svendsen og arbejder. Den 28-årige advokat har sat barren højt for en arbejdsuge, der godt kan løbe op i 90 timer, når bølgerne går højt. Han kigger eftertænksomt ud af vinduet og tællende på fingrene kommer han frem til, at han vist nok var en af dem, der sidste år lagde flest timer firmaet. Et firma han skifter ud til fordel for Gorrissen Federspiel pr. 1. februar 2018.

Mathias er en ener. En juridisk ildsjæl, der ligesom mange andre unge advokater iler mod toppen af deres karriere. Men mens det for nogle er en stræben efter prestige, efter anerkendelse eller efter noget tredje, så handler det for Mathias om at blive dygtig. Den dygtigste. Trods lange arbejdsuger, en nyudnævnt titel som redaktør hos Karnov Group og publikationer, der rækker langt ud over sit eget specialefelt, så giver Mathias ikke afkald på noget. Tværtimod føler han først rigtig ro, når han får lov at forberede sager, rådgive og skrive lovkommentarer og bøger.

 

Vejen gennem labyrinten

Mathias er tiltrukket af den logiske metode ved juraen og den videnskabelige tilgang til problemløsning. Juraen er altid kommet let til ham, og efter eget udsagn har han en særlig trang til at sidde begravet i snørklede ting, der kræver meget opmærksomhed at løse:
”Jeg trives generelt med ting, der er svære, og når svaret ikke altid er indlysende. Hvis noget er kompliceret er det slet ikke noget, der skræmmer mig væk – tværtimod”, siger han.

Mathias Rose Svendsen3 web

Juridiske problemstillinger kan tit være en svært fremkommelig labyrint, og netop vejen igennem denne driver Mathias frem. Ud over den praktiske tilgang til juraen er han drevet af den teoretiske tilgang, hvor han kan formidle komplekse og nye budskaber til omverdenen ved at forfatte juridisk litteratur:
”Jeg er optaget af den retsvidenskabelige verden, fordi jeg mener, at det teoretiske og praktiske arbejde løfter hinanden. Jeg ville ikke undvære nogle af verdenerne.

 

En flydende grænse mellem arbejde og privatliv

Som hårdtarbejdende advokat samt redaktør og specialist hos Karnov Group kan det selvsagt være svært at skille privatliv og arbejde ad. Men for Mathias ser han det som en styrke mere end som en svaghed:
”Jeg har nok på sin vis ophævet grænsen mellem det private og det professionelle liv, men det har bestemt været en force. Min naturlige interesse for jura giver mig en fordel både i forhold til det akademiske og min professionelle karriere. Jeg synes, at det er sjovt, så det føles helt naturligt at fortsætte”, siger han.

”Jeg ser stor tilfredsstillelse i at fordybe mig i én ting og forfølge ét mål. Sådan har det været helt fra barnsben af - om det så handlede om sport, så drev det mig til at investere al min tid i én interesse. Det har nok altid ligget i mig at følge et mål”, siger han.

Mathias Rose Svendsen1 web

Han er selv bevidst om de omkostninger, som den store dedikation til at forfølge målet har fået. Det betyder, at det er svært at have tid til privatliv, men det er samtidig noget, som han bare erkender følger med:
”Jeg trives faktisk med, at arbejde og privatliv flyder sammen. Jeg føler ikke, at jeg giver afkald på noget. Det kan måske for nogen være svært at forstå, men jeg føler, at det er rart at være i det miljø, hvor det professionelle fylder meget”, siger han.

Jeg ser stor tilfredsstillelse i at fordybe mig i én ting og forfølge ét mål. Sådan har det været helt fra barnsben af - om det så handlede om sport, så drev det mig til at investere al min tid i én interesse. Det har nok altid ligget i mig at følge et mål

Med det høje ambitionsniveau og de mange timer, han lægger i sit arbejde, så erkender Mathias, at det er altafgørende, at man trives med det, man løber efter:
”Advokatgerningen giver mulighed for, at man selv kan forme sin karriere ret tidligt, hvis man investerer energien i det, og selv griber mulighederne. Men det er samtidig vigtigt, at man er komfortabel med det. Ellers er der risiko for, at man løber lidt sur i det”, siger han.

 

Den kompromisløse tilgang

Mathias er ikke en introvert kontornusser. Han er tværtimod meget bevidst om, at sociale kompetencer er en altafgørende styrke, da arbejdet som advokat drejer sig om at rådgive andre. Og det er ikke altid lige let, da det ikke er noget man lærer på jurastudiet. Med øje for det opsøger han også folk i faglige sammenhænge for at skabe relationer:

”Det handler ikke kun om at sidde med hovedet begravet i papirer. Det er vigtigt, at man kan formidle et budskab - men også at man rent personligt kan finde ud af at interagere med forskellige mennesker og indgå i sociale relationer. Selvom jeg arbejder meget, så betyder det ikke, at jeg fravælger det sociale. Det sociale bliver dog nok ofte sat i en faglig sammenhæng”, siger han.

Mathias Rose Svendsen4 web

I sit arbejde har Mathias ambitioner om at flytte grænserne fra det bestående til noget nyt. Han er på mange måder kompromisløs, for han vil ikke undvære et frem for noget andet. Han har en ambition om, at rykke grænserne for, hvad der kan lade sig gøre, fordi han mener, at hans arbejdsliv godt kan opfylde alle kriterier for succes. Og det være sig sociale relationer, at have en fod indenfor i det akademiske område og en arbejdsuge der for de fleste ville spænde over to uger:

”Jeg kan godt lide at være frontfigur og betræde nye veje. Jeg ser det som en tilfredsstillelse i sig selv at gøre noget usædvanligt og flytte barren for, hvad man kan gøre inden for den givne situation, man er i. Jeg synes, det er sjovt at skubbe grænserne for, hvad der indtil videre er gjort”, siger han.

Jeg føler mig bedst tilpas i valget om at lade det professionelle fylde så meget i mit liv. Det ville nok nærmere være ukomfortabelt for mig at tage juraen væk. Så skulle jeg i hvert fald have noget andet at fylde den ud med, som også gav mening i mit hoved

For Mathias er work life balance vigtig. Hans opfattelse af begrebet er blot en anden størrelse end den gængse. For ham er det et bevidst valg at lade det professionelle fylde hele paletten, og det er alene af den grund, at han er mest komfortabel i det valg:
”Jeg føler mig bedst tilpas i valget om at lade det professionelle fylde så meget i mit liv. Det ville nok nærmere være ukomfortabelt for mig at tage juraen væk. Så skulle jeg i hvert fald have noget andet at fylde den ud med, som også gav mening i mit hoved”, siger han.

Del

Når juraen er hverdagens røde tråd


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak