Skrevet af Rasmus Hylleberg - Foto: Shutterstock


Mens regeringen ønsker at sætte fart på den digitale omstillingen inden for den offentlige forvaltning med det nye reformspor i Sammenhængsreformen - 'Digital service i verdensklasse', er man hos Nævnenes Hus i Viborg allerede tæt på at lancere et system, der skal assistere sagsbehandlerne og som på sigt helt skal overtage hele kildesøgningsopgaven. 

Det skriver Viborgs Stifts Folkeblad mandag.

Direktør hos Nævnenes hus Christian Lützen fortæller til avisen: 

"I dag er det sådan, at når vores jurister får en klagesag ind, så skal de først til at finde ud af, hvad der findes af lignende sager og afgørelser fra tidligere. Vi søger eksempelvis i Karnov (lovsamling, red), vores egen database over afgørelser og nogle gange også i fysiske sagsmapper."

 

Assistance fra IT-branchen

KMD har assisteret Nævnenes Hus med den tekniske afklaring og systemet er allerede prøvekørt

"Vi har prøvekørt 500 sager, og sagsbehandlerne var så tilfredse med de sager, programmet fandt frem, at vi nu har sendt opgaven i udbud, så vi kan få udviklet det endelige program," fortæller Christian Lützen til avisen.

Ifølge avisen kan programmet fodres med et helt sagskompleks på flere tusinde ord og på baggrund heraf finde lignende sager og afgørelser i 15.000 andre sager. 

Forventningen er, at det vil koste en million kroner at udvikle det færdige program, og at det derefter vil kunne spare Nævnenes Hus for 500.000 kroner om året.

Når juristerne i Nævnenes Hus i dag får en ny sag på deres bord, skal de manuelt finde frem til tidligere afgørelser, som kan være relevante. I fremtiden vil medarbejderne formentlig kunne bede det nye computerprogram, der er meget tæt på at kunne kaldes en kunstig intelligens, om at finde alle de relevante oplysninger inden for en given sag.

Del

Nævnenes Hus i Viborg ansætter sin første 'medarbejder' med kunstig intelligens


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak