18. februar 2020 -

Njord-partner til Berlingske: Flere betjente skal patruljere online


I et indlæg i Berlingske anbefaler Miriam Michaelsen og Ask Hesby Krogh en styrket politiindsats online for at komme digitale krænkelser til livs.


"Vi har brug for et stærkere politi på nettet". Sådan lyder opfordringen fra Miriam Michaelsen og Ask Hesby Krogh, henholdsvis formand og næstformand hos foreningen Digitalt Ansvar i et indlæg i Berlingske.

Indlægget er et resultat af en stadig større kriminalitet på nettet, hvor særligt digitale krænkelser og online identitetstyverier er stigende trend. Alene antallet af borgere der er blevet udsat for identitetstyveri er steget fra 34.400 i 2014 til 38.600 i 2017 ifølge Det Kriminalpræventive Råd. Miriam Michaelsen, der til dagligt er partner hos Njord Law Firm, og Ask Hesby Krogh har med foreningen Digitalt Ansvar sat fokus på det stadig voksende problem med digitale krænkelser, og det er deres opfattelse, at politiet er begyndt at tage disse sager mere alvorligt, men der er dog fortsat lang vej igen.

"Vi har flere gange været efter politiet for ikke at reagere hurtigt nok i sager om digitale krænkelser. Heldigvis er vores oplevelse, at politiet ikke har siddet kritikken overhørig, men tager den til sig, og er blevet bedre og hurtigere. Men det kræver specialisering og det er en bevægelse, vi virkelig håber regeringen har for øje i forbindelse med et kommende politiforlig. For vi er slet ikke i mål endnu", skriver de i indlægget.

Du kan læse hele kronikken via berlingske.dk.

Del denne artikel

Skal vi holde dig opdateret?

Få besked om nye artikler og podcast direkte i din mailboks ved at tilmelde dig herunder.

Vi indsamler ikke data om dig – og journalistikken, vi leverer, er gratis.

Nyhedsmail. Ja tak