Skrevet af Rasmus Hylleberg - Foto: Shutterstock


Blockchain-teknologien har åbnet helt nye muligheder i forhold til f.eks. transaktioner på tværs af landegrænser og muligheden for at skabe digitale bindende aftaler, der via digital kode er stort set umulige at bryde eller misbruge på grund af teknologiens decentrale system. 

Men ifølge legaltech-sitet Artificial Lawyer er der nu sket et nyt stort fremskridt, der kan koble teknologien til reelle anerkendte valutaer. 

De to amerikanske techfirmaer ChainLink og Openlaw er gået sammen om at skabe et system, der kan konvertere transaktioner på blockchainen til 'rigtige' penge.

 

The miracle is 'oracle'

En af udfordringerne ved blockchain-teknologien når man taler transaktioner er dens afhængighed af kryptovaluta - det har simpelthen ikke været muligt at bygge bro mellem parternes 'off-chain'-systemer som f.eks. bankkonti og dankort, og det har betydet, at alle transaktioner via blockchain-teknologien udelukkende er sket med kryptovalutaer, som har vist sig at være både usikre og meget svingende i værdi, da disse udelukkende er markedsstyrede i forhold til udbud/efterspørgsel.

Det nye system, det såkaldt 'oracle', er en såkaldt middleware der lader bankkonti og dankort tale med digitale smart contracts på blockchainen.

Det betyder, at man som part i en blockchain-transaktion nu kan betale med f.eks. dollars fra sin bankkonto. Transaktionen går gennem ChainLink som mellemled, og her konverteres de så til enten Ether eller Bitcoins. 

Udviklingen inden for blockchain-teknologi tager fart i øjeblikket. I Estland har man bygget en helt digital offentlig forvaltning på teknologien, mens man i Australien har skabt et nationalt blockchain-system, der gør det muligt for virksomheder i landet at arbejde reguleret med smart contracts.

Del

Nu kan blockchain-teknologi tale samme sprog som din bankkonto


Hold dig opdateret

Tilmeld dig K-News nyhedsmail og få information om nye podcasts, portrætter, videoer og meget mere.

Nyhedsmail. Ja tak

Seneste nyheder